Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Silverstone og hård konkurrence venter i påsken

ELMS 
10/04/17 

I påsken afvikles første afdeling af European Le Mans Series på Silverstone-banen i England. For Morten Dons er det et velkomment gensyn med en bane, han efterhånden har kørt en del racerløb på - og det er noget, vestjyden glæder sig til.
 

- Silverstone har været en stor del af mine seneste sæsoner, hvor jeg både har kørt British GT, European Le Mans Series og et enkelt 24 timers-løb på banen, fortæller Morten Dons, som til sæsonstarten ankommer velforberedt og med oprejst pande.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Allerede mandag er han nemlig til stede på banen, for sammen med RLR Msport-teamet at finjustere bilens opsætning forud for løbet. En nødvendighed, hvis teamet skal befinde sig i “den sjove ende” af ELMS-feltet få dage efter.

- Konkurrencen bliver virkelig hård, især her fra sæsonstart hvor alle gerne vil sikre sig en god start på sæsonen. Sidste år havde vi ikke økonomi til at køre en masse testdage, men i år er planen at få trænet på alle baner inden vi skal køre løb. Det skulle også gerne betyde at vi kan holde os i den pæne ende af klassen, selvom alt kan ske i løbet af et fire timers racerløb.

Sammen med teamkammeraterne Alex Kapadia og John Farano skal Morten Dons forsøge at skabe et stærkt resultat i det britiske RLR Msport-teams Ligier JS P3-racer. Selv forventer Morten sig en del af samarbejdet med de to kørere:

- Alex er en erfaren kører, som kender gamet og har bevist at han kan køre stærkt. Samtidig har vi John, som kommer til at udgøre den store forskel for os i år, da han som bronzekører er den af os som får mest tid i bilen og dermed for alvor kan afgøre hvor i feltet vi ligger. Ham har jeg en kæmpe tiltro til, for han arbejder hårdt på at lære bil og køreteknik at kende. Jeg tror at vi ender med at være en utroligt stærk trio!


Morten er en del af et stærkt team i denne sæson
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Sæsonstarten på Silverstone køres samme weekend som verdensmesterskabet (WEC) køres på banen, så der er garanti for et højt tilskuerantal og en sublim stemning på banen.

ELMS-løbet køres lørdag d. 15. april og starter kl. 13.30 dansk tid.

Løbet bliver streamet LIVE på European Le Mans Series-hjemmesiden: www.europeanlemansseries.com/en

www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Silverstone
  • 15/04/17 - Silverstone - ELMS
  •