Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Uventet afslutning gav finalesejr til Ib Kragh

Rally 
09/04/17 

På årets anden aprillørdag blev det traditionsrige Hammel Autolak Rally Grand Prix afviklet i Munck Asfalts store grusgrav langs hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. Men afslutningen på løbet, der i år blev kørt for 15. gang, blev noget anderledes end tidligere. Finalerunden blev nemlig ikke kørt til ende.
 

Under den sidste af de to semifinaler kom Jesper Bisted/Arly Larsen, Horsens/Dianalund, ud af kurs i deres nye Ford Fiesta Super 2000, så bilen endte med at nedlægge et metalgelænder. Der var ingen personskade ved uheldet, som foregik udenfor publikumsområderne, men da rallybilen sad fast ovenpå metalgelænderet og ikke umiddelbart kunne fjernes, valgte løbsledelsen at afslutte finalerunden uden at genoptage semifinalen eller afvikle den afsluttende finale.


Ib Kragh og Freddy Pedersen kunne gentage sidste års sejr
(Foto: Morten Alstrup)

I finalen var der ellers udsigt til en afsluttende duel mellem netop Jesper Bisted/Arly Larsen og Ib Kragh/Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro. Afstanden mellem de to var blevet mindre og mindre dagen igennem, men slutresultatet blev beregnet ud fra de tider, som finalisterne havde opnået i kvartfinalerne. Og her var det Ib Kragh/Freddy Pedersen, som var bedst, idet de havde et forspring på henholdsvis 16 sekunder til Torben Nielsen/Lars Leth Jacobsen, Juelsminde/Horsens, der blot var tre tiendedele hurtigere end Brian Johansen/Tina Andersen, begge Allingåbro.

I den ordinære konkurrence vandt Ib Kragh/Freddy Pedersen den såkaldte firhjulstrækkerdivision foran Jesper Bisted/Arly Larsen, mens sejren i klassen for de hurtigste, tunede tohjulstrukne biler gik til Kenneth Petersen/Finn Richardt, Svinninge/Bjæverskov. Dette makkerpar blev dog udfordret af Marco Gersager/Line Nedergaard, Rødovre/Bjerringbro, som på andenpladsen sluttede mindre end et sekund efter dem.


I semifinalen kom Jesper Bisted & Arly Larsen ud af kurs
(Foto: Morten Alstrup)

18-årige Lasse Murmann Sørensen, Hammel, var en af årets debutanter i Hammel Autolak Rally Grand Prix, og han fik en flot debut, da han sammen med Mette Jensen, Hammel, vandt klassen for tunede, tohjulstrukne biler op til 1600 cm3, ligesom han også modtog vandrepokalen for at være arrangementets bedste kører under 25 år.

Hammel Autolak Rally Grand Prix
Randers Auto Sport
www.rallygrandprix.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Arly Larsen
  • Freddy Pedersen
  • Ib Kragh
  • Jesper Bisted
  • Lasse M. Sørensen
  • Kongensbro
  • 08/04/17 - Kongensbro - Rally
  •