Christina Nielsen er klar til gaderne i Long Beach

SportsCar
Championship

06/04/17

Christina Nielsen er næsten på hjemmebane, når hun lørdag deltager i den tredje afdeling af den amerikanske sportsvognsserie IMSA, der afvikles i gaderne i Long Beach. Danske Christina har været bosiddende i Los Angeles de sidste par år for at bo tættest muligt på hendes team Scuderia Corsa og løbet afvikles ikke langt fra hendes nye hjem.

Long Beach er blevet den amerikanske series svar på Monacos Grand Prix og IMSA serien afvikler deres løb i samme weekend som IndyCar serien. Så udover masser af point til mesterskabet, er der masser af prestige på spil på den udfordrende bane.

(Foto: Scuderia Corsa / Al Merion Padron)

”Jeg kørte på Long Beach for første gang for to år siden, men det var i en anden bil og en anden serie og vi har ikke kørt der før i vores Ferrari 488 GT3, så det bliver interessant at se, hvordan den passer til banen” udtaler Christina Nielsen. ”Vi havde en god bil i Detroit sidste år, hvilket også er en gadebane, så vi må arbejde videre på de data vi har derfra. Det er en super-cool begivenhed og en super-cool bane og vi kører i den samme weekend som IndyCar. Jeg ser frem til at komme tilbage i bilen efter vores podieplacering på Sebring. Det er en slags hjemmebane løb for mig og teamet. Det er et super stærkt team, de gør et godt stykke arbejde, og det er helt sikkert et løb, hvor kvalifikation og pit stop vil være af afgørende betydning, da det er svært at overhale på banen. Løbet er sæsonens korteste på kun 100 minutter, men forhåbentlig finder vi hurtigt et setup til bilen og jeg er sikker på, teamet leverer gode pitstop og vi kan opnå et stærkt resultat”.

Det er første gang at IMSA’s GTD klasse deltager i Long Beach. Klassen på 16 biler består udover Christinas Ferrari 488 GT3 også af GT3 biler fra Porsche, Audi, BMW, Mercedes-AMG, Lexus, Acura og Lamborghini.

(Foto: Scuderia Corsa / Bob Chapman)

Den lidt over 3 kilometer lange bane er en af de mest unikke i mesterskabet. Løbet køres på gaderne i centrum af Long Beach og banen omkranses af betonbarrierer og den mindste fejl straffes hårdt med kontakt med væggen. Sæsonens to første løb har været på henholdsvis 24 og 12 timer og Long Beach markerer begyndelsen på de kortere løb. Lørdagens løb vil være sæsonens korteste, hvor Christina og hendes medkører Alessandro Balzan skal dele bilen over en time, fyrre minutter.

”Det er et udfordrende løb, fordi et 100 minutters løb betyder, at der er ingen tid er at spilde, når man skal forsøge at vinde positioner” fortsætter Christina. ”Du er nødt til at få det maksimale ud af enhver mulighed, især da vi har meget lidt forberedelsestid i forhold til vores normale løbsweekender. Der er betonvægge rundt på hele banen, så den mindste fejl kan betyde store skader på bilen og der er ikke meget tid til at gøre eventuelle skader gode igen. Heldigvis har vi et hold, der er fremragende og utrolig dygtige til at lave den rette strategi og både Alessandro og jeg forstår balancen mellem muligheder og risiko”.

Jan Magnussen er også til start i løbet på Long Beach, hvor han stiller til start for Corvette Racing i GTLM klassen.

Løbet afvikles lørdag kl. 22.00 dansk tid og kan følges live på Motors TV eller via livestream på imsa.tv.