Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Premieresejr til Nicolaj Møller Madsen

GT4 European Series 
03/04/17 

En frustrerende weekend fik en lykkelig afslutning, da Nicolaj Møller Madsen søndag kørte sin Porsche først over målstregen som vinder af andet løb i weekendens sæsonpremiere i kampen om GT4-europamesterskabet. Samlet ligger fynboen og hans Porsche-arbejdsgiver, Prosport Performance, nummer tre efter weekendens to løb på Misano-banen.
 

Lige til det sidste var der flere frustrationer end glæder, da den europæiske GT4-serie i weekenden blev skudt i gang på den italienske Misano-bane. Men så satte Nicolaj Møller Madsen sig bag rattet i sin Porsche Cayman GT4, overhalede seks biler og sluttede weekenden øverst på sejrsskamlen i kampen om GT4-europamesterskabet.

”Det var en fantastisk forløsning,” siger Nicolaj Møller Madsen og fortsætter:
”Vi missede første træning på grund af motorproblemer, og da vi havde sikret os en ok fjerdeplads i kvalifikationen, dummede jeg mig i en nedbremsning, så jeg ramte en anden bil og knak sporestangen, så vi måtte udgå. Det betød, at vi måtte køre med mere risiko i dag, men af den grund er jeg også lykkelig for sejren.”

Mekanikerteamet hos Prosport Performance havde en travl weekend. Fredagens motorproblemer betød, at de måtte arbejde hele natten for at få bilen klar til lørdagens kvalifikation. Her fik teamet lidt oprejsning, da bilen kørte i fjerdebedste tid – og så indtraf weekendens frustrationshøjdepunkt; nedbremsningen, hvor Nicolaj Møller Madsen knækkede bilens sporestang og måtte udgå. Det betød endnu en lang nat til mekanikerne, men heldigvis endte det lykkeligt, da Nicolaj Møller Madsen som den første så det ternede flag efter andet løb.

”Jeg ville hellere have haft to tredjepladser og sluppet for alle de frustrationer, men når det nu udviklede sig, som det gjorde, har jeg det fantastisk med, at jeg fik bevidst, at jeg har både evnerne og viljen til at vinde det her europamesterskab,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Nicolaj Møller Madsen kører for det officielle Porsche-team Prosport Performance i den bil, der sidste år vandt europamesterskabet. Serien er et såkaldt pro/am-løb, som betyder, at bilen skal køres af én professionel racerkører og en amatør. Nicolaj Møller Madsen skal fylde det professionelle sæde, mens den forsvarende europamester i klassen – og i bilen – Jörg Viebahn, er teamets amatør. Sidste år sluttede Nicolaj Møller Madsen i øvrigt GT4-serien på den samlede tredjeplads.

GT4-løbsserien strækker sig over seks løb fra marts til september. Efter weekendens sæsonpremiere på Misano-banen fortsætter kampen om europamesterskabet på Brands Hatch tæt på London, østrigske Red Bull Ring, Slovakia Ring i Slovakiet og den tidligere Formel 1-bane Zandvoort i Holland, inden sæsonfinalen køres på Nürburgring i Tyskland.

Morten Hopballe, KommPress


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Misano
  • 02/04/17 - Misano - GT4 European Series
  •