Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 4

Christian Lundgaard skriver kontrakt med Renaults F1 Academy Program

Formel 4 
01/04/17 

Det danske racertalent Christian Lundgaard har indgået en unik aftale med Renaults Formel 1 team og bliver tilknyttet Renault Sport Academy i 2017.
Kun 15-årige Christian Lundgaard sluttede på tredje pladsen i sidste års WSK Champions Cup i gokart. Han vandt CIK-FIA KFJ Europa mesterskabet i 2015 og har vundet 3 DM titler i gokart.
 


Christian Lundgaard
(Foto: James Moy)

Christian Lundgaard, der er støttet af DASU, Dansk Metal og Team Danmark, skal i 2017 deltage i SMP F4 NEZ mesterskabet for det hollandske team MP Motorsport. SMP F4 NEZ mesterskabet er det eneste Formel 4 mesterskab, der bliver afviklet på tværs af landegrænser og kører blandt andet som opvarmning til Formel 1 Grand Prix’et på Sochi i Rusland.

Renault Sport Academy blev startet i 2016 for at fortsætte Renaults flotte historie med at udvikle unge racertalenter og dets opgave er, at finde fremtidige verdensmestre til Renault Sport Formel 1 teamet. Det sker ved at udnytte Renault Sport Racings forskellige platforme og globale motorsport strukturer, i sit mål på at frembringe nye talenter.

Renault har haft en fantastisk evne til at finde fremtidige Formel 1 stjerner, med kørere som Robert Kubica, Lucas di Grassi, Pastor Maldonado, Jérôme d'Ambrosio og Romain Grosjean, der alle har været igennem tidligere Renault udviklingsprogrammer.


Christian Lundgaard
(Foto: James Moy)

En glad Christian Lundgaard siger. ”Først og fremmest må jeg takke Renault for den her mulighed. Det er fantastisk allerede at være en del af et F1 academy program. Det her år er vigtigt for mig, da det er mit første år i formelbiler, efter at have kørt gokart i 8 år. Renault Sport Academy vil hjælpe mig med, at forberede mig fysisk og mentalt til den nye udfordring og det føles fantastisk, at have støtte fra hele teamet”.

Cyril Abiteboul, Administrerende Direktør for Renault Sport Racing, udtaler. ”Vi er glade for at tilknytte Christian til Renault Sport Academy i 2017. Sammen med vores øvrige fem kørere, har vi et spændende line-up af unge talenter, der viser, vi har stort fokus på fremtiden. Christian er et af de mest spændende talenter, der kommer fra gokart. Renault Sport Academy holder konstant udkig i alle klasser af motorsport, for at finde de bedste talenter og vi giver vores Academy-medlemmer alle de værktøjer, vi har til rådighed for at opnå store ting i fremtiden. Renault Sport Racing vil udvikle vores egne talenter og vi vil følge udviklingen af Christian med store forventninger”.

Christian Lundgaard har siden 2014 været en del af DASU og Team Danmarks talentudviklingsprogram. Og her er begejstringen for Christians flotte aftale naturligvis også stor. DASU Sportschef Bo Baltzer Nielsen udtaler. ”På Christian og dansk bilsports vegne er jeg både stolt og glad. Det er en meget stor chance Christian her får, men jeg er sikker på, han nok skal udnytte den. Christian er et kæmpe talent, der især de sidste par år for alvor er slået igennem. Den foreløbige kulmination er selvfølgelig titlen som junior-europamester i karting 2015, men der har været mange andre topresultater. Stor tak til Renault for at give Christian muligheden”.


Christian Lundgaard
(Foto: James Moy)

Aftalen er et vigtig skridt mod Christian Lundgaards ultimative drøm om at køre Formel 1. Hidtil har kun fire danskere deltaget i et Formel 1 Grand Prix. Tom Belsø, Jan Magnussen, Nicolas Kiesa og nuværende Haas-kører Kevin Magnussen.

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS