Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Velforberedt til en stærk sæsonstart

ELMS 
30/03/17 

Det var en velfornøjet Morten Dons som onsdag afsluttede to dages testkørsler på Monza-banen i Italien forud for sæsonstarten i European Le Mans Series (ELMS) om godt to uger.
 

Efter en hård sæson med RLR Msport i 2016 har teamet oprustet markant og stiller i denne sæson til start med et kører line-up, som internationale medier har spået gode resultater. Foruden Morten Dons kører også britiske Alex Kapadia og den canadiske gentleman driver, John Farano.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

For Morten Dons’ vedkommende var testen vellykket, og selvom tiden på banen var begrænset da en del konkurrenter kørte af banen i løbet af de to dage, fik han den italienske asfalt godt ind under huden.

- Jeg har aldrig været på Monza før, så jeg har kun forberedt mig ved at køre på banen i simulatoren hos min coach, Tommy Schröter. Derudover gik vi en tur banen rundt mandag eftermiddag for at få en fornemmelse af svingkombinationer og ujævnheder i asfalten - men det er stadigvæk lidt anderledes når man så nærmer sig chikanen for enden af langsiden med tæt på 300 km/t...

Når ELMS-feltet vender tilbage til Monza om godt halvanden måned er det derfor med en topmotiveret og hurtig dansk racerkører om bord i den hvide Ligier JS P3-racer. Selvom teamet ikke fokuserede de to dages test omkring omgangstider var der ingen tvivl om at bilen med nummer 15 på siden kan være med helt i toppen.


Morten arbejder tæt sammen med Alex Kapadia (til højre) for at have den bedst mulige bil til sæsonpremieren på Silverstone
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Alex og jeg har fundet en masse fart i bilen og os selv, så vi kan være med helt i toppen af feltet, når vi taler omgangstider. Samtidig har John overgået alle forventninger man kunne have til en gentleman driver, og han har kørt nogle virkelig stærke omgange på banen.

- Selvom John ikke kender alle de baner vi skal køre på i år - for eksempel Silverstone, hvor sæsonen starter om to uger - så er han lærenem og meget målrettet i sit arbejde, så han kommer til at gøre en stor forskel for vores resultat i løbene.

Med kun to uger tilbage til sæsonstart er det for alvor begyndt at krible i fingrene på den vestjyske racerkører, som får rigeligt at se til frem mod sæsonstart:

- Jeg har en række møder med potentielle sponsorer og samarbejdspartnere, og derudover rejser jeg allerede til England mandagen inden løbet for at deltage i en træningsdag på Silverstone. Derfra har jeg lige halvanden dags tid i Danmark før jeg flyver tilbage for at gøre klar til løbet. Det bliver en hård uge, men jeg glæder mig meget til at komme i gang med sæsonen.

Sæsonstarten på Silverstone køres samme weekend som verdensmesterskabet (WEC) køres på banen, så der er garanti for et højt tilskuerantal og en sublim stemning på banen. ELMS-løbet køres lørdag d. 15. april og starter kl. 13.00 dansk tid.

Morten Dons Racing
www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Monza
  • Silverstone
  • 29/03/17 - Monza - ELMS
  • 15/04/17 - Silverstone - ELMS
  •