Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

ELMS-sæsonen starter med test på Monza

ELMS 
21/03/17 

Ventetiden er langt om længe slut. I den kommende uge drager Morten Dons til Monza-banen i Italien for at tage hul på 2017-sæsonen i European Le Mans Series (ELMS). Sammen med RLR Msport og resten af deltagerne i mesterskabet køres de to officielle testdage, også kaldet for prologen, på den verdensberømte racerbane, som senere i år lægger asfalt til anden afdeling af mesterskabet.
 

For Morten Dons bliver det et rart gensyn med RLR Msport-teamet og den kvikke Ligier JS P3-racer, som han deltog i ELMS-serien med i 2016. Mens alting på ydersiden vil ligne sig selv fra sidste sæson, er meget sket i løbet af vinteren:

- Bilen ligner sig selv, men den har været splittet ad i atomer på værkstedet, og alt er blevet gennemgået og justeret, fortæller Morten Dons, som også har fået nye medkørere til den kommende sæson. Sidste år var danskeren plaget af skiftende teamkammerater pga. sygdomme og skader. I år har piben en anden lyd:


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Det er, pænt sagt, en stærk kørersammensætning som vi kommer med i år. Sidste år var jeg eneste pro-kører, hvor vi i år bliver to mand til at holde tempoet i vejret. Det kommer bestemt også til at lægge mere pres på mine skuldre, hvis jeg vil beholde titlen som førstekører, men det tror jeg kun er med til at udvikle mig yderligere.

Monza er en ny bane for Morten Dons. Målsætningen for testdagene er at lære banen at kende og bygge et godt grundsetup til bilen.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Tredje kører i bilen, den såkaldte ‘gentleman driver’, bliver canadiske John Farano, som tidligere har deltaget i en række amerikanske sportsvognsmesterskaber. Og selvom dåbsattesten på den canadiske herre er skrevet på noget ældre papir end Morten Dons’, er der høje forventninger til samarbejdet:

- John har præsteret nogle ret flotte resultater i sin karriere indtil nu, og da han testede bilen i England sidste efterår imponerede han de fleste. Han fortalte mig, at han kører for at have det sjovt - men at han på ingen måde fandt det morsomt ikke at vinde; det fortæller meget godt hvilke ambitioner vi har for sæsonen…


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Testdagene på den berømte Formel 1-bane giver en perfekt mulighed for alle teams i den Europæiske Le Mans Serie til at få afprøvet biler, kørere og finjustere opsætningen inden sæsonstarten om en måned på Silverstone i England. Personligt håber Morten Dons at få kørt en masse omgange på banen, så den ligger ‘på rygraden’ når ELMS-cirkusset rammer Italien senere på året.

- Jeg har ikke været på Monza før, så det bliver vigtigt for mig at lære banen at kende hurtigst muligt. Det er altid spændende at kunne krydse en ny racerbane af på listen, og ikke mindst Monza - det er jo en ren legende i motorsportens verden!

Morten Dons Racing
www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Monza
  • 29/03/17 - Monza - ELMS
  •