Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen vandt legendarisk racerløb i Florida

SportsCar
Championship 

19/03/17 

Efter en intens slutspurt sikrede Jan Magnussen sig lørdag aften sin femte sejr i det berømte amerikanske 12 Hours of Sebring.
 

For femte gang kunne Jan Magnussen lørdag aften dansk tid skrive endnu en Sebring-sejr på sit imponerende CV. Sammen med teamkammeraterne Antonio Garcia og Mike Rockenfeller kørte danskeren først over stregen i årets 12-timersløb på den historiske racerbane i Florida.


(Foto: Richard Prince - Corvette Racing)

– Det var fantastisk! Jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal sige. Det var et virkelig hårdt løb. Teamet gjorde et fantastisk arbejde i pitlane, og Antonios sidste stint var ekstraordinært. Det meste af tiden kørte vi vores eget løb, og først til sidst fik vi mulighed for at kæmpe for sejren. Men igen, det var teamets sejr, det her. Uden de suveræne pitstop og gode strategi havde vi ikke klaret den, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Jan Magnussens femte sejr i det historiske 12 Hours of Sebring og – den 45. sejr i de amerikanske sportsvognsmesterskaber. Danskeren kørte sit første 12-timersløb på den tidligere amerikanske militærbase i 1999, og med fem sejre ud af 19 mulige har han vundet mere end en fjerdedel.

Imponerende comeback
Det var Antonio Garcia, som sluttede det spændende løb, og spanieren leverede en afslutning, som var nervepirrende ud over det sædvanlige. Jan Magnussen havde forinden kørt to stærke stints og placeret trioen på førstepladsen i GTLM-klassen, før han afleverede bilen til Mike Rockenfeller. Dårlig timing i forbindelse med en safetycarperiode fik senere sat holdet langt bagud, men en imponerende indsats genvandt snart det tabte. Jan Magnussen vandt eksempelvis tre positioner under ét enkelt pitstop, takket være en ekstraordinær indsats af Corvette Racing-teamet.

Magnussen, Garcia og Rockenfeller blev tidligt i løbet den eneste Corvette på den rå og nådesløse Sebring-bane, da holdkammeraterne Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fassler i søsterbilen måtte trække sig grundet køleproblemer.

Nervepirrende afslutning
Antonio Garcias sidste tre stints varede tilsammen to timer og 53 minutter, og de sidste tre kvarter efter en safetycarperiode, som samlede feltet, var neglebidende intense. Spanieren blev jagtet af en truende Porsche, som så ud til at overmande den gule Corvette – men sort uheld i pitlane og et senere punkteret dæk satte den tyske sportsvogn ud af spillet. Næste truende forfølger var en Ford GT, men også dén måtte give op overfor den lynhurtige spanier.

– Halvvejs gennem løbet troede vi ikke, det ville lykkedes. Det var der ingen, der gjorde. Og derfor er det en kæmpe sejr for os. Jeg er så stolt og glad på alles vegne. Det er en kæmpe ære, at vinde det her løb. Og det er en kæmpe ære, at være med i det her team.

Næste opgave for Jan Magnussen bliver tredje afdeling af IMSA WeatherTech Championship, som afvikles den 7.-8. april på bybanen Long Beach Street Circuit syd for Los Angeles i Californien.

MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Mike Rockenfeller
  • Corvette Racing
  • Sebring
  • 18/03/17 - Sebring - SportsCar Championship
  •