Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen jagter femte Sebring-sejr i weekenden

SportsCar
Championship 

17/03/17 

Det er en sejrssulten Jan Magnussen, som i weekenden stiller op til et af de mest berømte racerløb for sportsvogne. Danskeren jagter sin femte sejr i 12 Hours of Sebring på den legendariske bane i Florida.
 

Når Jan Magnussen vender tilbage til Sebring, bliver det sammen med et af de mest succesfulde teams i løbets historie. Hele 10 gange ud af 18 forsøg har Corvette Racing vundet det legendariske 12-timersløb i Florida – og fire gange har det været med Jan Magnussen bag rattet.


(Foto: Richard Prince)

– Det tog nogle år for mig at komme til at holde af Sebring. Det er et af de hårdeste løb i verden, specielt hvis du ligesom jeg kommer direkte fra formelbiler i Europa. Jeg var vant til at køre på moderne, jævne baner med store, brede afkørselsarealer. Derfor var det et kæmpe chok at komme til Sebring i slutningen af halvfemserne. Vi kører på resterne af en gammel, rå militærflyveplads, hvilket stiller store krav til materiellet, og samtidig bevæger du dig tæt op ad muren flere steder, forklarer Jan Magnussen.

Danskeren stiller til start i den 65. udgave af 12 Hours of Sebring sammen med sin faste Corvette-makker, spanske Antonio Garcia. For andet år i træk får duoen hjælp af tyske Mike Rockenfeller, og med sidste års skuffende resultat frisk i erindringen, er de tre racerkørere sultne efter sejr.

Forberedt til kamp
2016-løbet sluttede bogstaveligt talt med et brag, da Jan Magnussen blev ramt af en konkurrerende Porsche kort efter at have taget føringen. Takket være en imponerende indsats af teamets mekanikere blev den skadede Corvette C7.R repareret og genindsat i løbet, men uden chance for at indhente de tabte omgange. Det blev i stedet teamkollegerne Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fassler, som løb med sejren.

– Jeg føler mig ret godt forberedt. Vi tog til Sebring for at teste kort efter 24-timersløbet på Daytona i januar, og da sluttede vi som hurtigste bil i GTLM-klassen. Det er bestemt ikke kun farten, som er afgørende i et 12-timersløb, men følelsen af at være med helt fremme er bestemt en god begyndelse. Vi ved først meget mere om vores udfordring, når vi har overstået kvalifikationen fredag.

Magnussen, Garcia og Rockenfeller stiller op mod cremen af verdens hurtigste GT-racerbiler fra Ford, Porsche, Ferrari og BMW. Også den danske Porsche-fabrikskører, Michael Christensen, skal kæmpe om Sebring-trofæet i GTLM-klassen, mens den forsvarende GTD-mester Christina Nielsen vil forsøge at gentage sidste års flotte sejr i sin Ferrari.

Tidsplan - 12 Hours of Sebring

Fredag 17. marts
Kl. 9.20 (14.20 dansk tid) – Træning
Kl. 13.25 (18.25 dansk tid) – Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 18. marts
Kl. 8.00 (13.00 dansk tid) – Warm-up
Kl. 10.40 (15.40 dansk tid) – RACE (12 timer)

Jan Magnussen og Corvette Racing kan følges LIVE på Motors TV eller streames online via seriens eget website, www.imsa.com.

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 18/03/17 - Sebring - SportsCar Championship
  •