Christina Nielsen skal forsvare Sebring sejr

SportsCar
Championship

16/03/17

Christina Nielsen vender lørdag tilbage til scenen for en af karrierens største triumfer, når hun stiller til start ved det klassiske sportsvognsløb 12 timers løbet på Sebring. I 2016 vandt Christina det prestigefyldte løb i en Ferrari 488 GT3 sammen med Scuderia Corsa. I år stiller Christina igen til start for Scuderia Corsa og hun deler igen Ferrari med italienske Alessandro Balzan. Som tredje kører til langdistanceløbet får de to selskab af italienske Matteo Cressoni.

Sebrings ujævne og udfordrende bane har gennem årene budt på masser af godt racerløb, høj dramatik og spændende dueller og på papiret ser årets løb ud til igen, at kunne levere den sædvanlige spænding. 46 biler er til start fordelt på fire klasser og i Christina Nielsens klasse GTD, skal hele 21 biler kæmpe om sejren. Det stærke GTD felt byder på et stærkt udvalg af eksotiske sportsvogne med deltagelse af Ferrari 488 GT3, Lexus RCF GT3, Acura NSX GT3, Mercedes AMG GT3, Porsche 911 GT3, BMW M6 GT3, Lamborghini Huracan GT3 og Audi R8 LMS GT3.

(Foto: Jan Kaiser)

12 timers løbet er anden afdeling af IMSA mesterskabet, som Christina Nielsen vandt som første kvinde i 2016. Ved første afdeling, 24 timers løbet på Daytona, lå Christina Nielsens Ferrari fra Scuderia Corsa i føring med kun to timer tilbage, men en motorfejl kostede sejren. Men løbet viste trods alt, at teamet er stærke og konkurrencedygtige.

”Vi har vist, at vi er rigtig stærke i langdistanceløbene” fortæller Christina Nielsen fra Florida. ”Sidste år vandt vi på Sebring og på Daytona i år lå vi til at vinde, indtil teknikken svigtede. Så jeg er helt sikker på, at vi igen skal være med fremme, men Sebring er et hårdt løb, hvor det samtidig gælder om at holde sig væk fra uheld. Banen er fysisk hård ved både kører og bil, men det er en af mine favoritbaner og jeg glæder mig til at komme tilbage og forsvare vores sejr fra sidste år”.

Løbet på Sebring byder på yderligere to danske kørere. Jan Magnussen stiller til start for 19. gang og jagter i sin Corvette C7.R sin femte sejr på banen. Michael Christensen bliver konkurrent til Christina Nielsen, da han stiller til start i GTD klassen i en Porsche 911 GT3 R for Alegra Motorsports og skal forsøge at vinde sin anden sejr på Sebring.

12 Hours of Sebring starter lørdag kl. 15.30 dansk tid og kan følges live på Motors TV fra kl. 15.30 samt på IMSA’s app og hjemmeside imsa.com.