Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Jacob Mathiassen til British GT for Century Motorsport

British GT
Championship 

15/03/17 

Efter et fremragende 2016 kan Jacob Mathiassen langt om længe offentliggøre planerne for sæsonen 2017. Den unge nordjyde har netop underskrevet en kontrakt med Team Century Motorsport, som betyder, at han skal køre mod den absolutte motorsportselite i British GT Championship.
 

Den 23-årige Jacob Mathiassen kan, efter flere kontrakttilbud, og med stor opbakning fra sit store sponsornetværk endelig løfte sløret for sin kommende sæson. Det bliver til et genvalg af Team Century Motorsport, hvor Jacob kommer til at køre GT4-serien med sin medkører fra sidste sæson, Steve Fresle.

’Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for mig. Jeg får de perfekte forudsætninger for at kunne bevise mine kvaliteter, da jeg kommer til at omgås med hele teamet bag Ginetta, altså deres fabrikskørere, raceengineers og chefer’ siger Jacob Mathiassen.

Team Century Motorsport har udtrykt langsigtede planer med Jacob Mathiassen, og netop dette er interessant, da Team Century Motorsport er blevet officielt fabriksteam for bilproducenten Ginetta.

Selvsamme bilproducent, Ginetta, har netop påbegyndt et projekt omkring WEC / Le Mans 2018 i LMP1-klassen. Det er derfor et ekstra plus for Jacob Mathiassen, at kunne arbejde tæt sammen med folkene i Ginetta, for dermed at kunne vise sit værd.

Den hårdeste GT4-klasse i verden
Når Jacob sætter sig bag rattet i i GT4-raceren, bliver det velvidende, at han konkurrerer mod den absolutte verdenselite indenfor sit felt.

Serien byder på hele ni afdelinger, hvoraf de otte skal køres i England – og en enkelt i Spa, Belgien. Feltet består af 12 GT3- og 20 GT4-biler, hvoraf langt de fleste er fabriksteams for anerkendte bilproducenter.

’Jeg glæder mig til at kæmpe i en international løbsserie, hvor de enkelte teams har de bedste professionelle kørere i Europa. Det bliver den bedste scene at bevise mit værd, for her er kæmpe interesse fra de største bilfabrikker, langt højere niveau end hvad jeg tidligere har prøvet, og tilsvarende større budgetter’ siger Jacob Mathiassen.

Sæsonpremieren i GT4-klassen bliver d. 15.-17. April 2017, hvor Jacob Mathiassen sætter sig bag rattet på Oulton Park. Inden den første officielle løbsweekend er der dog flere tests i kalenderen, men også British GT Media Day på Snetterton Circuit d. 28. marts.

Century Motorsports British GT 2017 line-up består inklusiv Jacob af Ginettas to fabrikskørere Charlie Robertson og Mike Simpson. Ved siden af dem Nathan Freke, Anna Walewaska, Steve Fresle og de to amerikanere Parker Chase og Harry Gottsacker.

Lasse Bjerrum Pedersen


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  •