Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Foredrag

Godt besøgt foredrag hos Strøjer Samlingen

Foredrag 
12/03/17 

Morten Alstrup er ikke altid en mand af få ord. Det fandt de fremmødte hos Strøjer Samlingen lørdag eftermiddag ud af. Men det var de helt rigtige ord der kom frem i det foredrag som Morten Alstrup holdte om Jyllandsringens historie.
Og så havde en håndfuld kendte gæster indfundet sig for også at høre med - og vise den enes tidligere bil frem.
 


(Foto: Motorsporten.dk)

Søren Ditlev Jensen fra Strøjer Samlingen tog vel mod alle gæster og introducerede Morten Alstrup, som rigtig mange efterhånden kender fra ord og billeder og diverse kommenteringer fra bane og tv. Han har stykket et foredrag sammen om Jyllandsringens historie. Det første foredrag blev afholdt i Silkeborg, mens det andet blev afholdt lørdag eftermiddag hos Strøjer Samlingen lige uden for Assens.


Søren Ditlev Jensen - Strøjer Samlingen
(Foto: Motorsporten.dk)

Der er ingen grund til at gengive Morten Alstrups mange ord. Men det var velvalgte ord som kom godt igennem Jyllandsringens til tider besværlige historie fra starten og frem til i dag. Foredraget var opdelt i kategorier så det blev holdt specifikt indenfor hver kategori. Ind i mellem kom der små anekdoter frem for lige at krydre historien lidt. Morten Alstrup havde bl.a. medbragt et meget tungt udstyr i form af Jyllandsringens andet tidtagningsudstyr. Det er ondskabsgalt tungt og heldigvis ikke noget der bruges mere.


Morten Alstrup
(Foto: Motorsporten.dk)

Et par de af de fremmødte kørere havde lidt tilføjelser til historierne, hvilket både bekræftede flere ting men som så sandelig heller ikke gjorde det kedeligere. Alle de omtalte kørere har kørt på Jyllandsringen og den ene gør comeback i denne sæson i et antal løb. Michael Carlsen, Henrik Larsen, Arnold Larsen (Henrik Larsens far. red) og Jens Winther Sen. Sidstnævnte havde endda taget en af sine mekanikere, Svend Damborg, med til foredraget.


Fra venstre: Svend Damborg, Jens Winther Sen., Arnold Larsen, bagved: Henrik Larsen og Michael Carlsen
(Foto: Motorsporten.dk)

Intet foredrag af den karakter uden en pause. Pausen var delt i to så man først fik kage og kaffe, og dernæst inviterede Jørgen Strøjer i sit sædvanlige gode humør gæsterne over i Strøjer Samlingens pitlane som blev inviet sidste år lige før Le Mans løbet, og det er da også primært Le Mans biler der er udstillet her. Jens Winthers URD-BMW Le Mans racer er udstillet her. Jens Winther og hans mekanikere kunne da også bidrage med et par korte fortællinger om netop Le Mans. Bilen blev da også lige startet for en kort bemærkning. Der var nogen stykker der sagde "gåsehud" og det fortæller vel alt om kvaliteten af lyden.


Jens Winther Sen og hans mekaniker Svend Damborg inspicerer URD raceren
(Foto: Motorsporten.dk)

Foredraget endte med muligheden for spørgsmål og dernæst kunne gæsterne kort få muligheden for lige at besigtige de hellige haller med diverse fremragende biler som Jørgen Strøjer har samlet. Over kaffen blev der udtrykt stor tilfredshed med Alstrups beretning om Jyllandsringen. Så en fornøjelig og informativ eftermiddag i det vestfynske..

Dons