Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 4

Stort gokart talent skifter til Formel 4 - Christian Lundgaard skal køre for hollandsk team

Formel 4 
10/03/17 

- Varmer op til Formel 1 Grand Prix
Det danske gokart-talent Christian Lundgaard skifter i 2017 gokarten ud med en formelbil. Sent torsdag aften blev kun 15-årige Christian ved et stort og flot arrangement i Holland præsenteret foran den internationale motorsportspresse som en af fire kørere, der skal køre FIA Formel 4 mesterskabet NEZ for det hollandske team MP Motorsport.
 

FIA’s NEZ mesterskab er et nordeuropæisk mesterskab, der modsat andre Formel 4 mesterskaber ikke kun køres nationalt, men afvikles på tværs af grænser. At serien er et skridt på vejen mod det ultimative mål Formel 1 understreges af, at sæsonen startes den 29-30. april på Sochi i Rusland, hvor serien kører som opvarmning til det russiske Formel 1 Grand Prix

Christian Lundgaard har kørt gokart i 8 år og har blandt andet sikret sig en europamesterskabstitel. I 2016 kørte Christian for Red Bull Formel 1 køreren Daniel Ricciardos gokart team og her gjorde han det så godt, at han af et af de mest anerkendte motorsportssites, blev kåret som en af de fem mest lovende gokart kørere i verden.

Det store skridt op til formelbiler med vinger, er dog ikke noget, der ryster det unge talent, der er søn til den tidligere europamester i rally, Henrik Lundgaard. ”Farten er jeg vant til fra gokart, så selvom en Formel 4 racer er vild, så fik jeg hurtigt farten ind under huden. Men jeg skulle lige vænne mig til, at en formelbil kræver en anden kørerstil. I gokart bruger man meget kroppen til at flytte vægt rundt, men i en formelbil er man spændt fast og bruger kun armene. Så man kører den i den grad med de følelser man får gennem røven… Men efter to omgange følte jeg mig allerede godt tilpas og kunne begynde at koncentrere mig om at lære både banen og bilen at kende”.

Det nye samarbejde med MP Motorsport, der også har biler med i GP2 og Formel Renault 2.0, giver Christian Lundgaard troen på, at han kan være med helt fremme. ”Vi har haft fire testdage og jeg føler mig allerede rigtig godt tilpas. For mig er kemien utrolig vigtig og når vi ikke arbejder, så har vi det rigtig sjovt sammen og der er en god atmosfære. Men vi har også vist, at vi har farten, da vi har været hurtigst i test”.

Sæsonens mål er da også klart for Christian Lundgaard, hvis ambition er en karriere i formelbiler og en drøm om formel 1. ”Jeg ved det bliver et hårdt felt. Jeg kender en del af navnene fra gokart, men der er også en del andre hurtige kørere. Men jeg kører for at vinde”.

Lundgaard Racing
www.lundgaardracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS