Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Ungt talent vil prøve kræfter med 24 timers løb

24 Hours 
10/03/17 

Når 24-timers løbet på Silverstone bliver skudt i gang om få uger, er der et ungt, dansk talent i startfeltet. Den kun 18-årige Patrik Matthiesen har valgt at prøve kræfter med 24 timers løb sammen med Perfection Racing.
 

Perfection Racing har tidligere haft unge talenter med i kørertruppen til 24-timers løb. De to unge DTC-kørere Mikkel C. Johansen og Kasper H. Jensen har begge kørt hos det fynske team og nu er det altså Patrik Matthiesen, som skal ud og møde de helt særlige udfordringer, som et langdistanceløb byder på.


Patrik Matthiessen med den Ginetta han tidligere har kørt i England
(Foto: Jakob Ebrey)

Men selv om Patrik Matthiesen kun er 18 år gammel, så er han faktisk rigtig godt rustet til netop at køre den Ginetta, som Perfection Racing stiller til start med. "Jeg har faktisk prøvet at køre netop en Ginetta G55 tidligere. I 2015 vandt jeg det engelske Ginetta Junior Rookie Mesterskab og sidst på sæsonen fik jeg en test i en Ginetta G55. Det var en hidsig bil, men også en bil, som jeg følte, at jeg godt kunne udvikle mig i, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage og få noget mere køretid," fortæller Patrik Matthiesen, som i de seneste år har kørt meget i England. Det betyder også, at han kender Silverstone banen godt, selv om han dog ikke har kørt løb på den i præcis den udformning, som vil blive brugt i det kommende 24 timers løb.

Patrik Mattiesen valgte for nogle år siden som 15-årig at koncentrere sig om at køre løb i England. Udfordringerne her var større i kraft af hårdere konkurrence og mere varierede og krævende baner. Alt sammen noget som betød, at indlæringen hen over de seneste sæsoner - som har budt på Ginetta Junior G40 Cup og Britisk Formel 4 racing - har været stor. Den indlæring kommer til at fortsætte i denne sæson. Nattekørsel, udholdenhed og håndtering af trafik bliver nogle af de nye udfordringer, som Patrik skal håndtere - alt imens han selvfølgelig også skal styre en bil, som er 3-4 gange kraftigere end de racere, han hidtil har kørt.

Det bliver et spændende år for den unge kører, hvor det er planen, at han kommer til at køre 3 24-timers løb hos Perfection Racing.

Følg med på
Perfection Racing - www.perfection-racing.dk
Patrik Matthiessen - www.PatrikMatthiesen.com

Henning Smed

Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Silverstone
  • 02/04/17 - Silverstone - 24 Hours
  •