Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kris Nissen gør comeback i dansk DTC

DTC 
07/03/17 

DTC - Danish Thundersport Championship56-årige Kris Nissen skal fra denne sæson overtage Casper Elgaards bil hos Massive Motorsport. Både køreren og teamchefen forventer, at den erfarne racerkører kan tilføre teamet en masse – såvel organisatorisk som sportsligt.
 

Massive Motorsport har efter lang tids søgen fundet manden, der skal overtage teamchef Casper Elgaards sæde i en af teamets 2 kraftige DTC-biler. Valget er overraskende, idet denne sæson bliver et comeback for et af dansk motorsports største ikoner, 56-årige Kris Nissen.

- Det var en sjov måde, at aftalen kom i stand på. Casper Elgaard spurgte mig til råds om en ny kører til teamet. Jeg svarede, at den plads snupper jeg. Så tog han mig på ordet. Efter 15 år er der en del ”rust” der skal bankes af, så der ligger en stor træningsopgave foran mig, så jeg fysisk og køreteknisk igen kommer på højde med de øvrige kørere i DTC.

- I første omgang stikker jeg lige fingeren i jorden for at få en fornemmelse af min egen form. Men jeg er da spændt på og meget nysgerrig efter at se, om jeg kan hamle op med alle de unge og dygtige kørere i DTC-klassen, siger Kris Nissen.


(Foto: Massive Motorsport)

Han er netop nu til den første test på Misano-banen i Italien, hvor han og Massive Motorsports førstekører, Kasper H. Jensen kan blive fortrolige med teamets to DTC-racere med 6,2 liters V8-motorer og næsten 500 HK. Kasper H. Jensen vandt det danske DTC-mesterskab i 2016.

Også en overraskelse for konen
Tænk lige tanken, hvordan din kone vil reagere, når du som 56-årig kommer hjem og fortæller, at du igen vil køre om kap med de rigtig hurtige:
- Kris havde godt nok talt om at køre oldtimerløb med sin Formel-bil eller hans fars gamle MG, så det var en overraskelse, da han fortalte, at han skulle køre i en ”rigtig” løbsserie. Men han får aldrig den chance igen, og hvis han ikke havde troen på det, havde han aldrig sagt ja til tilbuddet. Han vil gøre alt, hvad der er i hans magt for at få en god placering, siger Lou Nissen.

Teamchef med god mavefornemmelse
Teamchef Casper Elgaard og Massive Motorsports hovedsponsor, STARK, har ligeledes stor tillid til teamets nye kører:
- Jeg har en god mavefornemmelse. Kris er sportsmand til fingerspidserne, og med hans tekniske køreegenskaber er jeg sikker på, at han kan gøre sig i den gode ende af feltet. Desuden har han vanvittig meget erfaring som kører, og han har fra sit job som direktør for VW Motorsport en uvurderlig teknisk viden.

- At få Kris Nissen på holdet er som at få opfyldt en drøm, som jeg aldrig har tænkt. Han er den ene af mine to store idoler i motorsport, den anden er Ayrton Senna, og jeg var bare 8 år gammel, da jeg stod på en bane i Tyskland og så Kris vinde det tyske Formel 3-mesterskab, siger Casper Elgaard.

- Kris Nissen er et ikon i motorsporten, og mange af vores håndværkerkunder har fulgt Kris’ imponerende karriere. Med Kris og Kasper H. Jensen på STARK Racing teamet står vi utrolig stærkt, og vi glæder os til sammen med vores kunder at tage fat på den nye sæson, der forhåbentlig kulminerer med at stå øverst på podiet ved afslutningen i efteråret, siger marketingdirektør i STARK Jesper Gaarde

Begejstring hos DTC og FDM
Hos MASCOT DTC er der begejstring over udsigten til at få en gammel kending tilbage i den danske DTC-serie:

- Kris vil give et løft til både teamet og hele DTC-serien. Casper Elgaard får en dedikeret kører og en rigtig stærk samarbejdspartner på det forretningsmæssige. Rent sportsligt er jeg sikker på, at Kris fortsat har potentiale til at give publikum en masse oplevelser på motorbanerne, siger Jesper Øllgaard Carlsen.

DASU’s sportschef Bo Baltzer Nielsen er helt enig i den betragtning:
- Det er blot en måned siden, at vi var sammen til Motorsports Award i Herning, og som altid havde vi en snak om både gamle dage og fremtiden for dansk motorsport. Det er lidt fantastisk at tænke på, at Kris nu også skal være en aktiv del af fremtiden, siger Bo Baltzer Nielsen.

Massive Motorsport


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  • Massive Motorsport
  •