Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Jacob Madsen flyvende fra start i tysk mesterskab

Rally 
06/03/17 

- Tæt på klassesejr
Selv uden sin sædvanlige codriver Line Lykke Jensen, der var gudmorramt til barnedåb i Danmark, var Jacob Madsen flyvende i sit første rally i år, Saarland-Pfaltz Rallye tællende til det tyske mesterskab. Her stillede unge Madsen op med erfarne Karsten Isaksen i codriversædet i sin tunede Opel ADAM R2.
 

"Vi havde næsten kørt os op på førstepladsen i klassen, da en konkurrent snurrede rundt lige foran os på næstsidste hastighedsprøve, og vi ramte ham," fortæller Jacob Madsen.


Jacob Madsen lagde hårdt ud i sin Opel ADAM på natetapen i Saarland-Pfaltz Rallye, men smed dyrebare sekunder, da han sad fast på rallyets første hastighedsprøve. Her er han på prøven i St. Wendel by.

Uheldet slog hul i bilens køler, men mandskabet kunne selv med et tidstab tætne den efter prøven og tilmed gennemføre sidste hastighedsprøve og komme i mål. Jacob Madsen og Karsten Isaksen kørte dermed deres Opel ADAM ind som nummer to i klassen efter finnerne Huttunen og Linnaketo i en bil magen til og blev desuden nr. 13 generelt.

"På otte ud af 12 hastighedsprøver slog vi de finske vindere, men det vigtigste er, at vi fik en super god træning til årets kommende rallyer," mente Jacob Madsen søndag morgen ved mål i St. Wendel.

"Ærgerligt uheld, men de er i mål og har vist en fantastisk fart," kommenterede Line Lykke Jensen fra Stenløse.

I år er det meningen, at Jacob Madsen og Line Lykke Jensen skal forsøge at vinde den tyske ADAC Opel Rallye Cup, hvor deltagerne kører i identiske Opel ADAM-biler med 140 hestekræfter.

De har ikke mulighed for at forsvare deres danmarksmesterskab i R2-klassen for tunede biler under 1600 ccm, da flere løbsdatoer falder sammen, men i det omfang, det er muligt, deltager de i løb til danmarksmesterskabet i rally i den bil, Jacob Madsen kørte med i weekenden, en Opel ADAM R2 med cirka 200 hestekræfter.


Hele lørdagen satte Jacob Madsen og Karsten Isaksen bedste tider i klassen i Saarland-Pfaltz Rallye, men til slut blev de sinket af en konkurrent, der snurrede rundt foran dem.

Næste løb for Jacob Madsen er er første afdeling af ADAC Opel Rallye Cup, Rallye Vogelsberg den 7.-8.april, og ugen efter går det løs i det nordtyske Cimbern Rallye, som er første afdeling af de danske mesterskab. I det første løb har han 140 HK under hjelmen, i det andet 200 HK.

Se den samlede resultatliste på rallyehub.de/livetiming.php

Opel Motorsport


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Karsten Isaksen
  •