Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Rally Grand Prix skyder atter en ny sæson i gang

Rally 
04/03/17 

Igennem et årti har Hammel Autolak Rally Grand Prix været lidt af en tradition i den danske rallysport. Det er nemlig ved det store rallysprint i Kongensbro mellem Viborg og Aarhus, at den danske sæson for alvor bliver skudt i gang, og dette års løb bliver heller ingen undtagelse.
 

”I år kører vi vores Rally Grand Prix den 8. april, altså lørdag før påske,” fortæller Jens Erik Jensen fra Randers Auto Sport, der er sportslig arrangør af løbet.

”For et par år siden valgte vi at kombinere det traditionelle rallysprint med en rallytest, og den tradition fortsætter vi i år. Lørdag fra klokken 9.00 til klokken 11.00 får deltagerne mulighed for at teste materiellet på en hastighedsprøve nord for Vejerslev, så de er godt forberedt inden selve rallysprintet.”


Den 8. april skydes den danske rallysæson for alvor i gang. Den lørdag køres der først rallytest ved Vejerslev, dernæst Hammel Autolak Rally Grand Prix i Kongensbro
(Foto: Morten Alstrup)

Rallysprintet afvikles i Munck Asfalts store grusgrav, der ligger lige ud til hovedvej 26, og fra toppen af grusgravens mange skrænter får publikum et perfekt udsyn over størstedelen af hastighedsprøven, da meget af den er henlagt til bunden af grusgraven.

”Vi afvikler årets løb efter et meget kompakt program, så der bliver action fra start til slut,” forklarer Jens Erik Jensen.

”Præcist klokken 12.00 sendes deltagerne ud på en præsentationsrunde, og klokken 12.30 kører vi den første af de tre indledende heats. De bliver afviklet hurtigt og effekt med en meget kort pause imellem, så vi kan være klar til at sende de bedste rallykørere afsted i finalerunden klokken 15.30.”

Rallydagen ved Hammel Autolak Rally Grand Prix bliver afsluttet med præmieoverrækkelse klokken 16.00.

Hammel Autolak Rally Grand Prix
Randers Auto Sport
facebook.com/rallygrandprix
www.rallygrandprix.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kongensbro
  • 08/04/17 - Kongensbro - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: