Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Testdag gav nye deltagere i Aquila Synergy Cup – og på lørdag er der test igen!

Aquila Synergy Cup 
22/02/17 

Aquila Synergy Cup Young Factory Racings første testdag 18. februar var råkold, men flere testkørere var vant til at sidde i træk. Mange af dem kom nemlig fra gokartsporten og ledte efter det næste skridt i karrieren – skiftet over til banesporten i rigtige racerbiler. Præcis det Aquila Synergy er bygget til, og flere tog derfor beslutningen næsten på stedet.
 

Det gjaldt for eksempel Jonas W. Skovsted og Camilla Willum, der dermed begge lægger gokarten bag sig og nu skal lære at bruge en kobling i en racersituation. Det har 15-årige Markus Matthisen godt nok prøvet før, men både han og de to andre unge talenter valgte ikke mindst Aquila Synergy Cup for de fantastiske muligheder for testdage både inden, under og for den sags skyld efter sæsonafslutningen. Alle kører de i Young Factory Racing, der passer racerbilerne så kørerne bare skal stille til start og koncentrere sig om racet.

”Det glæder mig som promotor meget at de danske kørertalenter kan se mulighederne i serien, herunder hvor vigtig den megen træning er for udviklingen af deres talent. Jeg er meget tilfreds med interessen for testdagen og de efterfølgende tilbagemeldinger. Både dem der har resulteret i en kontrakt på et sæde, men også dem om selve bilen og hvor sjov den er at køre i.”, sagde promotor Søren Glob efter testdagen.


Tom Kristensen klarede skiftet til biler fra kart flot, og nu er det Camilla Willums tur - måske fik hun nogle tips med på vejen, da hun mødte sit ikon på Le Mans?
(Foto: Camilla Willum)

Også erfarne kørere prøvede kræfter med den danske racerbil: Marco Schumann har i sin karriere prøvet lidt af hvert bag et rat og den rutinerede racerkører var særdeles positiv. Han står i dag i spidsen for kartteamet Open Mind Racing, og både han selv og to af teamets fire kørere tilbagelagde mange testrunder i Synergy'en. Derefter var konklusionen klar: ”Efter vores mening er Aquila Synergy det rigtige overgangstrin fra gokart til bilsporten og så er den i øvrigt også sjov at køre i! Vi er derfor gået i gang med at skaffe økonomiske midler til at anskaffe en Synergy som overbygning til vores gokartafdeling”, lød det fra teamchefen efter testen.

Teamet DFV Racing valgte straks at købe deres egen bil og efter planen skal forskellige gokarttalenter så prøves af i den henover sæsonen. ”Ja, vi har fået positive ord med på vejen for de fleksible muligheder for at deltage både som Arrive-and-Drive, i en nybygget egen bil eller sågar med en brugt bil fra andre serier – så vi har en god fornemmelse af at have ramt rigtigt med konceptet”, sagde promotor Søren Glob.

Både han og konstruktør Dan Suenson er klar igen på den kommende lørdag den 25. februar med en ny testdag på Padborg Park: ”Jeg glæder mig til at byde endnu flere velkommen ved den kommende test. Det ser ud til at blive ligeså koldt, men så må man jo køre sig varm”, griner promotoren.


Der var livlig aktivitet i pitten på Padborg Park ved testdagen den 18. februar og tilmeldingen er stadig åben til den næste test lørdag den 25
(Foto: Steen Kristensen)

Betingelserne er de samme som på den første testdag: Testen koster 100 kroner per omgang og beløbet refunderes, hvis man senere stiller op i serien. Man behøver ikke have banelicens og man kan låne det nødvendige personlige sikkerhedsudstyr. Man kan tilmelde sig her: Tilmeld til testdage her.

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com