Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Cortina Racing skal deltage i Aquila Synergy Cup

Aquila Synergy Cup 
14/02/17 

Aquila Synergy Cup Den nye racerserie Aquila Synergy Cup kom til verden omkring årsskiftet, men allerede nu er promotor Søren R. Glob glad for deltagertilslutningen og har valgt at løfte sløret en anelse - og her gemte der sig en overraskelse.
 

Blandt de tidlige tilmeldinger finder man nemlig Cortina Racing med Martin Berner, HKH Prins Joachim og Oscar Davidsen Siesbye, som tilsammen deler 10 danmarksmesterskaber mellem sig siden 2002.


HKH Prins Joachim prøvesidder en Aquila Synergy foran Cortina Racings kendte historiske set-up: I 2017 kører teamet både historisk og Aquila Synergy Cup
(Foto: Torben Weber Andersen)

”Selvfølgelig hilser jeg Cortina Racing hjerteligt velkommen i Aquila Synergy Cup, for med så mange mesterskaber i bagagen har de klart vist, at de er konkurrencedygtige kørere, og så er de også kendt for at levere godt race”, fortæller promotor Søren Glob, og fortsætter ”og det kommer de også til her, for ethvert kommende talent vil jo gerne vise sine evner, især overfor så erfarne kørere som Cortina Racing”.

”Det bliver spændende at prøve en helt anden slags racerbil, end vi er vant til, og ikke mindst at prøve vores evner af imod en masse andre kørere i helt ens biler”, lyder forventningen fra Cortina Racing.

Promotoren er heller ikke blind for at Cortina Racing er et team, hvis appel rækker udover den almindelige motorsportsverden: ”Vi har før set hvordan interessen for historisk motorsport steg, da Cortina Racing begyndte at køre, og håber da på den samme effekt hér - især fordi et af seriens formål er at få nye kræfter ind i motorsporten”, fortæller Søren Glob.

Derfor er Aquila Synergy-bilerne også decideret designet til at gøre det både nemt og økonomisk overkommeligt at køre en ægte racerbil, og særligt seriens såkaldte All Inclusive-koncept via teamet ”Young Factory Racing” forventes at kunne tiltrække nye kørere i motorsporten, både fra gokartsporten og fra andre klasser. ”Her er Cortina Racing et godt eksempel”, smiler Søren Glob.


Aquila Synergy Cup er en ny løbsserie for den danskbyggede racerbil Aquila Synergy og har fokus på at udvikle kørertalenter til den danske banesport
(Foto: Torben Weber Andersen)

Teamet forklarer deres deltagelse i den nye serie således:
”Vi bliver ved med vores Cortina’er i det historiske felt, men Aquila gør en masse for motorsporten i Danmark, og vi vil da gerne være med helt fra starten til at støtte sådan et godt initiativ.”

I øvrigt er Cortina Racing ikke ubekendte med Aquila Cars, eftersom teamet også var et af de første, der anskaffede den velkendte Aquila CR1 fra 2003, som siden har været brugt i langdistanceløb og ved udvalgte arrangementer. ”Det glæder mig selvfølgelig også, at Cortina Racing er tilbagevendende kunder hos Aquila Cars, og at de med Aquila Synergy-bilen fra ”Young Factory Racing” bliver en del af et fabriksstøttet team med Aquila Cars' fulde opbakning i ryggen.”, slutter promotor Søren R. Glob.

Aquila Synergy Cup afholder åbne testdage på Padborg Park de kommende to lørdage:
18. februar fra kl. 11
25. februar fra kl. 10

Licens er ikke nødvendigt. Interesserede kan reservere en testsession eller høre nærmere om betingelserne hos promotor Søren R. Glob via email srg@youngfactoryracing.dk eller telefon 2223 4188.

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com