Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen klar til at vinde endnu et Rolex Daytona

SportsCar
Championship 

28/01/17 

Jan Magnussen og Corvette Racing stiller lørdag til start i det traditionsrige 24-timersløb på Daytona International Speedway, hvor danskeren i 2015 vandt det berømte Rolex Daytona-ur.
 

Efter en enestående sejr i 2015 og en nervepirrende afslutning i 2016 er Jan Magnussen klar til endnu en kamp mod verdens bedste GT-racerbiler. 24-timersløbet på Daytona International Speedway markerer igen sæsonstarten på det amerikanske IMSA-mesterskab.


(Foto: Richard Prince)

– Det har været sværere end forventet at komme tilbage til Daytona efter testen for to uger siden. Vi forlod banen med en god bil, men må nu erkende, at styrkeforholdet har vendt sig. Kvalifikationen i går eftermiddags er nok en god indikation for, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne, så vi har et hårdt løb foran os, fortæller Jan Magnussen.

Det var Jan Magnussen, som kvalificerede den gule Corvette C7.R til en syvendeplads torsdag, hvor Ford overlegent snuppede de tre første pladser. Teamkammerat Oliver Gavin måtte nøjes med en niendeplads i det 11 biler store GTLM-felt.

– Temperaturen er steget markant siden testen, hvilket har gjort det sværere for os at styre dækkene. Det ser dog ud til, at luften bliver køligere under selve løbet, så vi håber på, at dét alene kan hente noget af farten tilbage.

Sejren afhænger af hele teamet
Trods den skuffende begyndelse er der dog optimisme at spore hos Jan Magnussen, som ikke mener, at kvalifikationsrækkefølgen nødvendigvis har en afgørende betydning for løbets slutresultat.

– Et 24-timersløb afhænger mest af de beslutninger, du tager undervejs. Det er en holdpræstation, hvor alle spiller en rolle, både kørerne, crewet og alle dem, som sørger for, at vi får noget at drikke og spise og får hvilet, forklarer Jan Magnussen.

– Hvis bare én person laver en fejltagelse, kan det ødelægge hele løbet.

– Sidste år var et perfekt eksempel på, at det kan godt kan lade sig gøre at vinde et løb uden at have den hurtigste bil. Desværre var det så ikke os, men vores teamkammerater i den anden Corvette, som tog sejren – vi var dog kun 34 tusindedele bagefter.

Assistance fra Mike Rockenfeller
Jan Magnussen deler igen i år sin Corvette med spanske Antonio Garcia. På Daytona får duoen for andet år i træk selskab af den tyske Le Mans-vinder og DTM-stjerne Mike Rockenfeller, som også vil være med i bilen på Sebring og til Petit Le Mans.

– Mike gjorde det fantastisk sidste år og fandt sig hurtigt tilrette i både bilen og teamet. Han kommer med en masse erfaring fra sportsvogne og langdistanceløb, og han har en unik evne til både at køre stærkt og samtidig sørge for, at bilen kommer tilbage i pitten uden en skramme, forklarer Jan Magnussen.

– Det er altid interessant at få en ny kører med en anden baggrund ombord i bilen. Du stopper aldrig med at lære nye ting og diskutere, hvordan du gør bilen bedre.

For the fans: Følg løbet live
Den 55. udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway flages grønt lørdag den 28. januar klokken 14.30 lokal tid (20.30 dansk tid). Foruden Jan Magnussen stiller også danskerne Christina Nielsen, Michael Christensen og Marco Sørensen op for henholdsvis Ferrari, Porsche og Aston Martin i GTD-klassen.

Løbet kan følges på Motors TV, ligesom det også vil kunne livestreames på seriens eget website (imsa.com). Fans af Jan Magnussen vil desuden kunne følge både danske og engelske liveopdateringer, billeder og videoklip på danskerens Facebook-side.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Mike Rockenfeller
  • Corvette Racing
  • Daytona
  • 29/01/17 - Daytona - SportsCar Championship
  •