Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Med kurs mod bjergene

Rally Monte-Carlo
Historique 

26/01/17 

Berømt rally startede i Nærum
Verdens største rally for klassiske biler, Rallye Monte-Carlo Historique, er i gang. Starten gik torsdag formiddag fra otte europæiske byer, og København var en af dem.
 

Rudersdal Kommunes borgmester, Jens Ive, havde æren af at flage deltagerne af sted fra startrampen foran Sommer's Automobile Museum i Nærum, og forude venter der deltagerne et næsten ugelangt rally på 3.500 kilometer hen over nogle af de mindste bjergveje i Alperne og det centrale Frankrig.

To danske hold er blandt favoritterne til totalsejren.


Det største forventningspres hviler på far og søn-holdet Jens Gandrup Jørgensen fra Odense og Kristian Flensbak Jørgensen fra Aarhus

Det største forventningspres hviler på far og søn-holdet Jens Gandrup Jørgensen fra Odense og Kristian Flensbak Jørgensen fra Aarhus. Med deres Alfa Romeo Alfetta GTV fra 1977 har de kørt sig ind på placeringer som nr. 10 og 9 de to seneste år, og begge gange bedst placerede nordiske hold. Med en smule held kan de nå helt til tops.

"Man kan køre sig i Top 20 på dygtighed, resten handler om held, og det håber vi på," sagde Jens Gandrup ved starten.


Også Toni Hansen fra Horsens og Per Brodersen fra Lem er med deres Audi 80 GLE fra 1979 blandt løbets favoritter.

Også Toni Hansen fra Horsens og Per Brodersen fra Lem er med deres Audi 80 GLE fra 1979 blandt løbets favoritter. Med placeringer som nr. 19 og 11 har de bevist deres format, og de håber også på heldet:

"For et par år siden var vi på vej mod en absolut topplacering, da en snedækket bjergvej var spærret af en deltager, der var kørt galt. Vi håber på at slippe for den slags i år, så vil vi yde vort bedste," lovede Toni Hansen, inden han styrede sin Audi mod Rødby.


Lars Hindsgaul fra Assens, og Arne Pagh fra Middelfart, flages ned af rampen, og sætter kursen mod Monaco.

Løbets deltagere samles i Monaco lørdag, så går det mod Massif Central, hvor en række klassiske specialetaper køres mandag, og løbets klimaks er De Lange Knives nat i Alperne nord for Monaco natten mellem tirsdag og onsdag, inden Rallye Monte-Carlo Historique slutter på Formel 1-banen i Monte Carlo tidligt onsdag den 1. februar. 313 mandskaber fra hele Europa deltager, herunder løbets vinder for 50 år siden, finnen Rauno Aaltonen i en Mini.


Lars Bækkelund,Horsens og Jan Østergaard fra Horsens har tidligere kørt med andre makkere. Konstellationen Bækkelund/Østergaard kører kun mod en top-placering.


Peter Karlsen, Holbæk og Erik Rasmussen, Ry, har stor erfaring med fra flere tidligere Rally Monte Carlo Historique. De kan også komme helt til tops, og har tidligere været bedste danske gennemførende dansk mandskab.

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Monaco
  • 01/02/17 - Monaco - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: