Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Afsløring af årets CHGP plakat 2017

CHGP 
26/01/17 

CHGPTraditionen tro har Copenhagen Historic Grand Prix udarbejdet en visuel iøjefaldende CHGP plakat, som en hyldest til det historiske motorløb den 5.-6. august på Bellahøj Park.
 

indkapsler den årlige plakat for Copenhagen Historic Grand Prix, essensen af den historiske motorsportsweekend i København i et fortællende billede. Motivet skal på én og samme tid være både involverende- og iscenesætte det klassiske motorløb på Bellahøj Park.


(Foto: Martin Nielsen)

Siden 1996, hvor de historiske racermotorer for første gang kunne høres i Københavns gader, har ”Årets CHGP”-plakat afspejlet indholdet af sensommerens kommende begivenhed. Fra starten på brostenene foran Christiansborg Slotsplads i 1996, til det nedlagte militærområde på Holmen. Videre igennem Fælledparken og nu til Bellahøj Park, hvor CHGP i 2017 for femte år i træk, byder entusiaster og publikum velkommen til fartfest for hele familien den 5.-6. august.

Igennem årerne har CHGP-plakaten båret illustrationer af mange forskellige motiver. De historiske racerbiler er et gennemgående tema, og mens enkelte plakater blot har haft en enlig racerbil som bærende motiv, er de fleste plakater konstrueret med et hovedmotiv suppleret af andre tillægsmotiver i baggrunden.

Mange vil nikke anerkendende til den smukke Aston Martin-racer i British Racing Green på CHGP plakaten. Bilen med startnummer #95 er kendt af såvel danske som internationale racerfans for en mangeårig indsats i international GT racing. Bag bilen står det danske Young Driver team, som i samarbejde med Aston Martin Racing har opnået imponerende resultater igennem årerne. Senest i 2016, hvor Young Driver AMR med teamets to danske racer-piloter, Marco Sørensen og Nicki Thiim, vandt verdensmesterskabet samt til teammesterskabet i GTE Pro klassen i den prestigefyldte FIA World Endurance Championship serie (FIA WEC).

Det var anden gang det danske racerteam fik Dannebrog hejst til tops i VM-serien. For tre år siden vandt teamet foruden en klassesejr på Le Mans også VM i GTE Am-klassen i FIA WEC.

Foruden CHGP-ambassadør Tom Kristensen og flere andre professionelle racerkørere, vil sommerens CHGP-begivenhed få besøg af de nykårede verdensmestre, Marco Sørensen og Nicki Thiim, som sammen med teamejer Jan Struve netop har fået fremvist 2017-plakaten i forbindelse med en lille festivitas på Hotel Comwell Kongebrogården.

De mange racerstjerner er hvert år et trækplaster ved CHGP og vækker stor glæde hos organisationen, som kontinuerligt og målrettet arbejder på at stille et international idrætsanlæg til rådighed, hvor publikum og racerfans helt tæt på kan fejre, hylde og opleve de mange Europa og Verdensmestre, som vi har i Danmark indenfor ”idrætsgrenen” motorsport.

Dertil har CHGP-organisationen også påbegyndt arbejdet med at bringe vinderbilen til København, således at gæster og tilskuere kan studere og opleve den smukke Aston Martin racer tæt på. Henover weekenden vil mærkets VM-titler også blive markeret med et eksklusivt Aston Martin opvisningsløb for flere eksklusive og helt særlige Aston Martin modeller.

Årets CHGP plakat indeholder desuden en reference til de mange andre historiske motorklasser, der kører væddeløb til CHGP, herunder Formula Junior og den danske DTC-serie, hvis buldrende amerikanske racerbiler fuldender oplevelsen af motorløb fra ”dengang far var dreng”, og til nu.

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/17 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS