Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
26/01/17 

Forrige uge åbnede Dubai 24 H langdistancekalenderen 2017, og det skete med fine danske resultater.
28.-29. januar gælder det så det klassiske Rolex 24 Hours på banen i Daytona, Florida, hvor fire danskere er til start.
 

Det sker i weekenden: Rolex 24H, WSK, talenter udtaget

Den internationale banesæson er i gang

Forrige uge åbnede Dubai 24 H langdistancekalenderen 2017, og det skete med fine danske resultater.

28.-29. januar gælder det så det klassiske Rolex 24 Hours på banen i Daytona, Florida, hvor fire danskere er til start.

I klassen GT LM er Jan Magnussen blandt favoritterne i sin Corvette C7.R, som han deler med Antonio Garcia og Mike Rockenfeller.

I GT D er den forsvarende klassemester Christina Nielsen ligeledes blandt favoritterne (Ferrari 488). Porsche har udlånt Michael Christensen til et amerikansk Porsche-team, mens Marco Sørensen får debut på Daytona i en fabriksanmeldt Aston Martin.

Løbet er kørt som et 24-timers løb ubrudt siden 1975. I 1988 vandt John Nielsen som hidtil eneste dansker samlet for Jaguar. Jan Magnussen er tidligere klassevinder.

Løbet starter lørdag kl. 14.30 dansk tid, og kan bl.a. følges live på imsa.com

WSK Champions Cup
Også den internationale kartingsæson starter den kommende weekend. På Adria-banen i Italien køres første afdeling af WSK Champions Cup, der har tiltrukket hele 16 danske deltagere i de fire klasser.

WSK Champions Cup afvikles over to på hinanden følgende weekender (28.-29. januar og 4.-5. februar) og kan følges live på wskarting.com

Oliver Skjellerup udtaget til CIK Academy

DASU har udtaget Oliver Skjellerup som Danmarks repræsentant ved dette års CIK Academy. CIK Academy er en løbsserie for juniorer udskrevet af den internationale kartingorganisation CIK, hvor hvert land kan stille med en deltager. Ved løbene får alle deltagere stillet ens materiel til rådighed (ved lodtrækning). Der køres tre tællende afdelinger af mesterskabet.
Oliver er bosat i Smørum og medlem af Børnenes Gokart Klub (BGK)

Ny talenttrup udtaget
DASU har udtaget deltagerne til bruttotruppen (Niveau 3) i unionens talentudviklingsarbejde, der foregår med støtte fra Team Danmark, og Dansk Metal. I alt 10 unge kartkørere er optaget på prøve frem til 30. juni og deltager i denne periode i et antal træningssamlinger.

Deltagerne er i aldersgruppen 12-14 år og består af Victor Majgaard, Carl-Anton Gerner Larsen, Oliver Skjellerup, Malthe Jakobsen, Bastian Buus, Frederik Kikkenborg, Viktor Poulsen, Lucas Svensson, Mikkel Højgaard Petersen og Benjamin Frislund.

DASU og Team Danmarks talentprojekt for Niveau 3 har et forløb på to år, hvor det bestræbes at give de unge deltagere en ”grunduddannelse” inden for bilsporten. De indplacerede har betegnelsen ”Team Danmark-atleter”.
I forbindelse med etableringen af den nye Formel 4-klasse i Danmark oprettes endvidere en særlig gruppe for formeltalenter i aldersgruppen 14-17. år. Navnene på indplacerede i denne gruppe offentliggøres senere.

Siden sidst
Triumfer i Dubai

Det nyligt afsluttede 24-timersløb i Dubai, første afdeling i 24H Series, bød på masser af danske succeser.

Mens danskerne var fraværende i GT3-klassen A6, var der deltagelse og klassesejr i 991, hvor Anders Fjordbach gentog klassesejr i Porsche #68 fra Black Falcon. I klassen deltog ogs[ Rene Ogrocki, der dog m[tte udg

I SP2-klassen for silhouette- og GT var der klassesejr til Heino Bo Frederiksen i Bovi Motorsports Brokernet.

I A3-klassen var Kim Holmgaard og Michael Carlsen igen blandt kørerne i den vindende bil, Peugeot 208 GTI fra Team Altran Peugeot. Her udgik Michael Nielsen i Cor Eusers BMW M3.

I A2-klassen var der dansk dominans, da Team Eva Solo/K-Rejser Peugeot RZC tog klassesejren med Jacob Kristensen, Jan Engelbrecht, Henrik Sørensen, Jens Mølgaard og Thomas Sørensen. Sally Racing tog med #52 nederste podietrin med Sally, Obel, Jusjong, Marcussen og Christensen som kørere. Sally Racings anden bil blev noteret som DNF.