Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

En legende stiller op til DTM Classics i Aarhus

Classic Race
Aarhus 

20/01/17 

En af Danmarks bedste og mest erfarne racerkører gennem tiderne deltager, når den tyske DTM-kongeklasse der hærgede Europa i 1980’erne og 90’erne skal køre til Nordeuropas bedste racefestival i Aarhus.
 

Det er med stor glæde at Classic Race Aarhus nu kan afsløre, at en af de mest erfarne racerkørere i Danmark har meldt sig til Classic Race Aarhus d. 19.-21 maj. Kurt Thiim stiller op i Deutsche Tourenwagen Classics, der er identisk med den ekstremt populære DTM-klasse der hærgede Europa i 1980’erne og 90’erne. Dermed er der garanti for et helt forrygende race med masser aktion og fart.

-Vi er meget glade for, at det her kan lade sig gøre. Kurt Thiim er en af de danske racerkørere jeg har allermest respekt for. Det her bliver et løb i topklasse og nu med dansk deltagelse fra en tidligere mester, det bliver ikke meget bedre, lyder det fra Mike Legarth, direktør, Classic Race Aarhus.


Kurt Thiim i Mercedes 190 Evolution 2
(Foto: Deutsche Tourenwagen Classics / Stefan Schneider)

Kurt Thiim er en legende i dansk bilsport og han har deltaget i et utal af løb. Det er også blevet til deltagelse i Le Mans og han vandt det tyske mesterskab i Formel 3. DTM (Deutsche Tourenwagen Meistersachaft) er en klasse som Kurt Thiim kender rigtig godt. Han kørte med i 14 sæsoner med mange topplaceringer til følge, og han vandt DTM i 1986 i en Rover Vitesse. Til Classic Race Aarhus den 19.-21. maj skal han køre en af de mest berømte DTM-klassikere, en Mercedes 190 Evolution 2.

- Det bliver så godt at komme til Aarhus og det er jo helt fantastisk at det kan lade sig gøre. Jeg kan love at publikum får en helt fantastisk oplevelse med den her populære klasse, der så oven i købet skal køre på en meget spændende bybane med et stort publikum, lyder det fra den 58 årige racerkører, der tidligere var fabrikskører for Mercedes, og i dag blandt andet er testkører for Goodyear.


Kurt Thiim

De berømte DTM løb i Tyskland tiltrak i 1980’erne og 90’erne ofte over 100.000 ellevilde motorsportsfans fra hele verden og millioner af tv-seere så med. Det var en af de eneste løbsserier i Europa, der i popularitet for alvor kunne måle sig med Formel 1.
Under navnet Deutsche Tourenwagen Classics genopstod den populære klasse sidste år.
Løbet i Aarhus, hvor der køres om point i det samlede klassement, giver mulighed for et glædeligt gensyn med klassiske standardvogne som Mercedes Evo, BMW M3, Alfa Romeo 155 VG TI, Ford Sierra Cosworth, Audi V8 Quattro og så videre. Der er dermed udstedt garanti for en af årets mest fantastiske motorsportsoplevelser på dansk jord.

Se hele løbsplanen for Deutsche Tourenwagen Classics her: tourenwagen-classics.de

Classic Race Aarhus er en non-profit organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn. Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2016 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ottende gang i weekenden 19. – 21. maj 2017.

Classic Race Aarhus
www.craa.dk


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 21/05/17 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •