Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

20. Monte Carlo Historique starter den 26. januar fra Nærum

Rally Monte-Carlo
Historique 

18/01/17 

Lang tilkørselsrute for de seks danske rally-teams der starter fra Nærum, når det 20. Rally Monte Carlo Historique skydes i gang fra Sommer’s Volvo Museum i Nærum torsdag den 26. januar.
 

Torsdag den 26. januar kl. 11.00, starter det 20. Rally Monte Carlo Historique fra Sommer's Automobile Museum, Nærum Hovedgade 3, 2850 Nærum. Seks rent danske mandskaber er blandt de biler, der starter fra Danmark, og skal ud på den 1.846 km lange tilkørselsetape til Digne Le Bains i de franske alper.


Start nr. 20, Lars Bækkelund, Horsens og Jan Østergaard, Horsens, deltager for første gang i samme bil i Rally Monte Carlo Historique. Lars Bækkelund har tidligere deltaget 10 gange sammen med Arne Pagh.
(Foto: Viggo Johansen)

Det 20. Rally Monte Carlo Historique har deltagelse af 313 historiske og klassiske biler fra perioden 1955 til 1980. Deltagerne, der kommer fra hele kloden, er opsatte på at vise deres værd i verdens største historiske rally. I 2017 udgaven er det muligt at starte i Glasgow i Skotland, Stockholm i Sverige, Bad Homburg i Tyskland, Barcelona i Spanien, Lissabon i Portugal samt Reims i Frankrig. Efter starten i de respektive byer, køres en tilkørselsetape til Digne Le Bains, hvor alle deltagerne fra kl. 10.00 lørdag morgen den 28. januar, mødes, inden det for alvor går løs med de på de smalle franske bjergveje.


Start nr. 96, Jens Gandrup Jørgensen, Odense og Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus, har, som sædvanligt forberedt sig 110% på opgaven. Det er 5. gang, at far og søn kører Rally Monte Carlo Historique sammen. Jens Gandrup Jørgensen deltager for 10. gang.
(Foto: Viggo Johansen)

Allerede kl. 11.00 lørdag morgen, starter den første bil på løbets 1. etape, med mål i Monaco. Fra Digne Le Bains begynder konkurrencen, hvori indgår 14 specialetaper. I denne type rally gælder det om at være det rette sted på sekunders nøjagtighed. Både kører og co-driver har en stor og ressourcekrævende opgave foran sig på de 14 specialetaper, som over de næste 3 dage, køres i alperne, Provence og Ardèche, inden de onsdag den 1. februar fra kl. 01.20 kommer i mål i Monaco. Den sidste nat inden mål betegnes på grund af sværhedsgraden i de høje alper, som ”De lange knives nat”. Her bliver fårene skilt fra bukkene, og der kan i løbet af den sidste nat i løbet, ske en total omplacering i stillingen.


For start nr. 173, Toni Hansen, Horsens (th) og Per Brodersen, Lem Station (tv), er det 5. gang de starter sammen i Rally Monte Carlo Historique. De kommer begge med meget stor erfaring fra hastighedsrally.
(Foto: Viggo Johansen)

Når kørerne er i mål, har tilbagelagt 2280 km plus deres tilkørselsetape, i alt 4.126 km, inden de kan læsse de godt brugte biler på den medbragte trailer, og køre retur til Danmark, forhåbentlig med topplaceringer i bagagen.

De danske deltagere der starter i Nærum er:
Start nr. 20 - Lars Bækkelund, Horsens / Jan Østergaard, Horsens, Porsche 924 Turbo, årg. 1979.
Start nr. 96 - Jens Gandrup Jørgensen, Odense / Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus (far og søn), Alfa Romeo Alfetta GTV, årg. 1977.
Start nr. 173 - Toni Hansen, Horsens / Per Brodersen, Lem Stationsby ved Ringkøbing, Audi 80 GLE, årg. 1979
Start nr. 192 - Peter Karlsen, Holbæk / Erik Rasmussen, Ry, VW Golf GTI, årg. 1978
Start nr. 301 - Kenneth Simonsen, / Otto Kristensen, Tune, Lancia Fulvia 1,3 HF, årg. 1968
Start nr. 303 - Lars Hindsgaul, Assens / Arne Pagh, Middelfart, Fiat 128 Coupé, årg. 1972


Peter Karlsen og Erik Rasmussen med start nr. 192, ses her i et arkivbillede fra tidligere deltagelse i Rally Monte Carlo Historique. De deltager for 6. gang sammen i deres VW Golf GTI. Sluttede som bedste danske hold i 2012.

Ovennævnte seks hold er ikke de eneste danskere i det 20. Rally Monte Carlo Historique. I forskellige konstellationer med udenlandske kørere eller co-drivere, har nedenstående deltagere valgt at starte fra Reims i Frankrig.

Start nr. 52 - Preben Kristoffersen, Odder / Osam Morikawa, Japan, Austin Mini Cooper S, årg. 1968
Start nr. 93 - Henrik Bjerregaard, Monaco / Antonius Lygakis, Monaco, Ford Escort RS 2000 MKII, årg. 1979
Start nr. 144 - Hans Koldby Hansen, England / Thomas Henriksen, Lancia Fulvia 1600 HF, årg. 1971
Start nr. 180 - Henrik Møller Nielsen / Malene Møller Nielsen, VW GOLF GTI, årg. 1979
Start nr. 271 - Michel Badosa, Frankrig / Mogens Reidl, DK, Renault 8, årg. 1969

De danske kørere deltager, udover deres individuelle konkurrence, også i årets holdkonkurrence, under teamnavnet ”TEAM FDM DASU Classic”

Der vil hele formiddagen, torsdag den 26. januar, være rig lejlighed til at møde de kørere der starter fra Sommer’s Volvo Museum i Nærum, kl. 11.00, og være med til at sende dem godt afsted på turen ned igennem Europa.

20. Rally Monte Carlo Historique’s officelle hjemmeside

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Monaco
  • 01/02/17 - Monaco - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: