Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen testede på Daytona med ny holdkammerat

SportsCar
Championship 

11/01/17 

De forsvarende IMSA GTD mestre Christina Nielsen og Alessandro Balzan deltog i weekenden sammen med deres team Scuderia Corsa ved årets første test i USA, der foregik på Daytona International Speedway i Florida. I deres Ferrari 488 GT3 har de to haft selskab af ekstra holdkammerater ved seriens fire langdistanceløb i den amerikanske serie.
 

Sidste års holdkammerat Jeff Segal har skiftet team og han skal i år køre hele sæsonen i den nye Acura NSX GT3. Derfor er der nu fundet en ny holdkammerat til de fire løb. Det er blevet den erfarne italiener Matteo Cressoni, der har flere års erfaring fra GT racing i blandt andet WEC og IMSA serien.

Ved 24 timers løbet på Daytona sidst i januar får de tre kørere desuden selskab af Ferrari fabrikskøreren Sam Bird, der dog ikke kunne deltage ved testen på Daytona grundet forpligtelser overfor Formula E-serien.

Hele 55 biler deltog ved testen forud for 24 timers løbet og heraf var GTD klassen den klart største med 27 deltagende biler. Klassens popularitet er steget betydeligt gennem årene og i år er ingen undtagelse og spændende mærker som Lexus RCF GT3, Acura NSX GT3 og Mercedes AMG GT3 har valgt at tage kampen op mod Ferrari 488 GT3, Porsche 911 GT3, BMW M6 GT3, Aston Martin Vantage, Lamborghini Huracán GT3 og Audi R8 LMS GT3.

Efter den 3 dage lange test, var det en glad Christina Nielsen, der så tilbage på årets første officielle opgave for Scuderia Corsa. ”Det var rigtig godt, at være tilbage med gutterne. Alt faldt hurtigt på plads og vi fik hurtigt Matteo (Cressoni – red.) til at føle sig tilpas med indstilling af sæde og seler og ikke mindst i bilen på banen. Vi var godt forberedt efter at have testet her i december, så det blev en rigtig god test. Der er ingen tvivl om, at vores bil – ligesom sidste år – mangler topfart i forhold til konkurrenterne, men vi fandt et rigtig godt setup til en langdistancebil. Men det bliver svært, når vi mangler topfart, men så må vi fokusere på, at bilen fungerer rigtig godt i in-field og busstop”.

Rolex 24 at Daytona afvikles i weekenden den 28-29. januar.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 08/01/17 - Daytona - SportsCar Championship
  • 29/01/17 - Daytona - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS