Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Trafik

Rekord-år hos Mercedes-Benz

Trafik 
08/01/17 

For Mercedes-Benz blev 2016 det mest succesrige år nogensinde. Den tyske bilimportør registrerede 37 pct. flere biler end i 2015 og nåede dermed den hidtil største markedsandel.
Med en markedsandel på 4 pct. ved udgangen af året, opnåede det tyske bilmærke den hidtil største andel kunder, og det er noget, der vækker glæde hos importøren.
 

”Resultatet for 2016 er intet mindre end fantastisk, og der er ingen tvivl om, at det brede modelprogram er en essentiel faktor i udviklingen både globalt og i Danmark, hvor vi i dag henvender os til en endnu bredere gruppe af kunder. Vi er på en lang rejse mod at blive danskernes foretrukne bilmærke i premium-segmentet, og vi ser frem til at nå endnu længere i år,” siger Rikke Hamilton, salgsdirektør for Mercedes-Benz personbiler i Danmark og Sverige.


E-Klasse Kombi
(Foto: Daimler)

E- og A-klassen driver vækst sammen med SUV’erne
Selvom væksten ses over hele linjen hos Mercedes-modellerne, er der specielt meget fart over feltet i E- og A-Klassen samt SUV-modellerne. Alene salget af E-Klassen, som Mercedes i år lancerede i en helt ny, intelligent version, er vokset med 179 pct. sammenlignet med sidste år, mens A-Klassen står for en vækst på 55 pct.


GLC 7
(Foto: Daimler)

”Vi har lagt os i selen for at udforme nogle målrettede kampagner, der er skræddersyet til de danske kunder, som har taget rigtig godt imod den nye, intelligente E-Klasse. Derudover er A-Klassen med det attraktive design og lavere priser en vigtig model, fordi den giver endnu flere mulighed for at forfølge drømmen om at køre Mercedes. Sidst - men bestemt ikke mindst - så er det samlede salg af Mercedes-SUV’er gået frem i Danmark med 91 pct.,” siger Christian Kynding, salgschef for Mercedes-Benz personbiler i Danmark.

Det seneste års vækst er en del af en længere rejse for bilmærket, som tilbage i 2015 også kunne fremvise rekordsalg.

FAKTA
- Det svarer til en samlet stigning på 37 pct. i forhold til året før
- Mercedes-Benz havde ved udgangen af 2016 en markedsandel på 4 pct.
- Salget af E-Klassen er steget med 179 pct. i forhold til året før
- Salget af A-Klassen er steget med 55 pct. i forhold til året før
- Salget af SUV-modeller (inklusiv coupé-varianter) er steget med 91 pct. i forhold til året før

Mercedes-Benz Danmark