Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Silverstone på vej ud igen igen?

Formel 1 
06/01/17 

Gennem årene har Silverstone som Grand Prix bane været på vej ud. Og altid har det været økonomien - eller mangel på samme - som har været årsagen. Det er det også denne gang.
Et internt dokument er tilsyneladende blevet lækket og her opfordres medlemmerne af BRDC som ejer banen til at overveje fremtiden og den økonomiske del af værtskabet for det britiske GP.
 

British Racing Drivers Club eller i daglig tale BRDC, har det svært økonomisk. Det er ikke første gang. Det er især arrangementet af det britiske Formel 1 Grand Prix der trækker penge ud af kassen. Nu har bestyrelsen i klubben sendt en rundskrivelse ud til medlemmerne hvori man opfordres til at overveje den forsatte deltagelse i netop det britiske Formel 1 Grand Prix. En potentiel økonomisk risiko betegner bestyrelsen det for. Og det er så vidt vides endda underspillet.

Man har indtil det britiske Formel 1 Grand Prix i år til at beslutte om man vil forsætte værtskabet eller ej. BRDC har kontrakt med FOM for værtskabet indtil 2026, men har også en klausul der gør at man kan udtræde af forpligtigelserne med et aftalt varsel. Ifølge BRDC kan man afvikle Grand Prixerne til og med 2019, men så er det ikke længere tilrådeligt økonomisk at forsætte.

Trods 140.000 tilskuere i 2016 udgaven, så er økonomien for Grand Prixet stadig yderst stram. Fra BRDCs side ønsker man ikke officielt at uddybe situationen men siger dog at såfremt den økonomiske situation ikke bliver bedre, så må man give afkald på arrangementet.

Bernie Ecclestone siger at han egentlig ikke kan gøre sig meget ved det. Han ser helst et Britisk Grand Prix fremover også, og siger også at der i øjeblikket er 2 andre bejlere til at afholde det britiske Formel 1 Grand Prix.

Dons