Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Michael Christensen tester Porsches nye racerbil i USA

SportsCar
Championship 

06/01/17 

Michael Christensen begynder 2017 bag rattet af Porsches helt nye racerbil ved den officielle test forud for det ikoniske Daytona 24H.
I weekenden tager Michael Christensen hul på endnu en sæson som fabrikskører hos Porsche, der er verdens mest vindende motorsportsmærke. Danskeren er til start i det traditionsrige ”Roar Before the Rolex 24” på Daytona International Speedway i USA den 6.-8. januar.
 

”Roar Before the Rolex 24” er en tredages test, som skal forberede kørere og teams på det legendariske 24-timersløb på samme bane i slutningen af januar.


(Foto: Porsche Media)

Starten på det nye motorsports-år er også starten på Michael Christensens fjerde år som professionel racerkører hos Porsche. Efter to succesfulde sæsoner som Porsche juniorkører blev Michael i slutningen af 2013 forfremmet til fabriksholdet. I sit første år som fabrikskører var danskeren en del af Porsches indsats i den amerikanske IMSA-serie, mens Porsche i de seneste to sæsoner har haft Michael Christensen til at køre i FIA WEC VM-serien samt udvalgte internationale langdistanceløb.

I år er glæden forud for Daytona-testen ekstra stor. Det er nemlig første gang, at offentligheden vil kunne opleve Porsches helt nye sportsvogn, Porsche 911 RSR. Den ikoniske GT-sportsvogn er komplet ny fra kofanger til kofanger, og Michael Christensen har været en del af det omfattende udviklingsprogram.


(Foto: Porsche Media)

”Jeg glæder mig usandsynlig meget til igen at køre på Daytona, og til for alvor at kunne vise omverdenen vores helt nye racerbil. Jeg har været en del af test- og udviklingsarbejdet i den sidste årstid, og nu ser vi frem til at vise vores fans den nye bil,” fortæller Michael Christensen, der har store forventninger til bilens potentiale.

”Bilen er udviklet med afsæt i Le Mans 24H GT-reglementet og gør systematisk brug af letvægtsmaterialer kombineret med en ny og mere effektiv 4-liters racermotor med direkte brændstofindsprøjtning. Dertil er motoren flyttet foran bagakslen for at hjælpe os med bilens vægtfordeling,” lyder det uddybende.

Foruden deltagelse i 24 timers løbet på Daytona skal Michael Christensen i 2017 køre en fuld sæson i FIA VM-serien, som også inkluderer det legendariske Le Mans.

”Som dansker er Le Mans noget helt særligt. Historien kombineret med den helt særlige atmosfære, som de mange tilrejsende danske fans skaber er helt unik men inden vi kommer til Frankrig holder vi fokus på opgaven i USA,” slutter han.

www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 08/01/17 - Daytona - SportsCar Championship
  • 29/01/17 - Daytona - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS