Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Imponerende start for KEO Racing i LMP3

Sportscar racing 
18/12/16 

- hurtigst til test i Barcelona
Året er ved at komme til en ende og dagene er blevet korte og mørke, men for det danske team KEO Racing markerer det blot begyndelsen for LMP3-projektet, der har været i støbeskeen i nogen tid nu, og her ser dagene kun lyse ud. De første kørere har været i bilen, de første omgange er blevet kørt og de første fremskridt er blevet gjort – fremskidt der har været til at tage og føle på.
 

Efter en shake-down af bilen – en Ligier JSP3 – på en våd Circuit de Magny-Cours i Frankrig tilbage i slut oktober, har KEO Racing haft de første rigtige testdage 13.-14. december på Circuit de Catalunya ved Barcelona under høj sol og lune temperaturer. Til lejligheden var DST-kører Martin V. Mortensen og tidligere Formel 2-kører Johan Jokinen at finde bag rattet – den ene som ny på både banen og i bilen, den anden som erfaren og til daglig fungerende som drivercoach for KEO Racing.

Begge dage var 10 LMP3-racere til stede, fordelt på 7 teams, hvoraf alle (undtagen KEO Racing) har deltaget i enten ELMS eller VdeV-serien henover sæsonen og flere af de tilstedeværende teams med podieplaceringer og sågar sejre, hvilket kunne anses som ideel målestok for fremskridt.

Første testdag forløb problemfrit for KEO Racing, hvor førsteprioritet var at få nye rutiner ind under huden og sikre størst muligt udbytte af de kørte omgange, uden tekniske problemer. For Martin blev det en dag med store fremskridt, hvor han viste imponerende forståelse for bilens balance og hurtigt udviklede en fornemmelse for bilens grænser. Johan havde en håndfuld omgange i bilen om morgenen og igen sent på eftermiddagen, og sammen beviste de at grundindstillingen på bilen fungerede, idet de var dagens to hurtigste kørere på banen.

De gode takter fortsatte på anden testdag, hvor kun Johan var i bilen og man fik hurtigt sporet sig ind på et godt setup. Det kulminerede med at man kort før morgensessionen sluttede, kunne sætte en omgangstid på 1:42.64 – en omgangstid 0,4 sek. hurtigere end en LMP3 hidtil har præsteret på banen, 1,3 sek. hurtigere end præsteret af en LMP3 til VdeV i marts måned og 2 sekunder hurtigere end nogen anden bil til testen! At tiden end ikke blev sat på nye dæk og at flere omgange i succession lå inden for få tiendedele, vidnede om en god stabilitet i bilen.

Det var derved et slående positivt resultat for det nystartede danske team i LMP3-klassen, hvor man forventede en længere arbejdsproces til at finde et velfungerende setup. Der er selvsagt fortsat uudnyttet potentiale i bilen, men et yderst vellykket samarbejde på tværs af ingeniør, mekanikere og kører bragte på forbløffende kort tid bilen indenfor rækkevidde af hvad der kan forventes og på højde med de veletablerede teams i klassen. KEO Racing kan nu gå vinterpausen i møde med momentum og stor motivation, inden det i februar igen går løs og til den tid forventet med den endelige køresammensætning på plads, som endnu fortsat er uafklaret.

Med ønsket om en god jul og et godt nytår,
KEO Racing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Martin Vedel Mortensen
  •