Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Talentserie for racerkørere lukker!

FDM sport 
17/11/16 

Den nye motorsportsserie, FDM sport, der sidste år blev lanceret, som en billig racerserie for motorsportstalenter, lukker ned. Forudsætningerne for at skabe en lavprisserie holder ikke, da driften af bilerne er for høj.
 


(Foto: FDM Sport)

FDM lancerede sidste år FDM sport, hvor ambitionen var at drive en forholdsvis billig motorsportsserie, hvor motorsportstalenter kunne modnes, inden overgangen til de større racerbiler. Serien skulle køres sammen med Danmarks bedste motorsportsserie, DTC, så kørerne kunne udnytte den synergi, der er ved at køre sammen med landets bedste racerkørere.

”Målet med serien har været at fremme motorsportstalenter og skabe en serie, der for FDM sport økonomisk gik i nul. Derfor har vi også lagt et stort arbejde i at holde gang i serien. Desværre har kvaliteten af bilerne, supporten og leverancer af reservedele til bilerne ikke været på det forventede niveau, og det har været med til at øge driftsomkostningerne markant både for kørerne og FDM sport. Derfor er det besluttet, at serien ikke kører videre til næste år”, siger Jesper Carlsen, direktør i FDM-DTC.

Hvis serien skulle fortsætte, ville det betyde, at FDM sport ville være nødsaget til at hæve priserne for kørerne voldsomt, og det stemmer ikke overens med ambitionen om en overgangsserie, der er økonomisk attraktiv.
I stedet vil bilerne blive brugt til events, hvor almindelige bilister kan få lov til at prøve kræfter med en mindre racerbil.


(Foto: FDM Sport)

”FDM sport vil fortsat arbejde på at støtte motorsporten og de mange talenter ved at stille vores faciliteter til rådighed for de løbsserier, der benytter vores baner og støtter vores løbeserie, FDM-DTC. Til næste år vil der komme en ny Formel 4, som nogle af kørerne sandsynligvis ville vælge. Hvis forudsætningerne for bilerne havde holdt, mener vi stadig, at der havde været plads til en billig overgangsserie for motorsportstalenter. Men hvis omkostningerne for serien skal hæves så voldsomt, kan man som kører ligeså godt gå skridtet fuld ud og vælge en større racerbil”, siger Jesper Carlsen.

Sportsligt har serien i 2016 været en succes med masser af opbakning fra kørerne.

FDM Sport