Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen i kinesisk modgang

FIA WEC 
07/11/16 

World Endurance ChampionshipDet lignede unægtelig en ærgerlig gentagelse af sidste løbs skuffende resultat, da Michael Christensen kørte Porsche #77 over målstregen på en sjetteplads i næstsidste afdeling af FIA VM-serien på Formel 1-banen i Shanghai tidlig søndag formiddag dansk tid.
 

”Vi viste godt, at det ville blive et rigtig hårdt løb for os. Og desværre viste vores formodninger at holde stik,” udtalte en skuffet Michael Christensen efter løbet.

Danskerens Porsche-kollega, østrigske Richard Lietz, startede det 6-timers lange løb fra syvende startposition, efter en ligeledes skuffende kvalifikation.


(Foto: Porsche Media)

Lietz kom godt fra start og undgik et sammenstød i sving 1, hvor flere biler var involveret i et uheld, der bragte banens safetycar på arbejde. I forvirringen snuppede østrigeren 5-pladsen og lagde derefter afstand til forfølgerne.

Efter én time var det danskerens første tur i bilen. Michael Christensen forsvarede flot femtepladsen i GTE Pro feltet og midtvejs i løbet blev flere angreb fra en Ferrari-konkurrent afvist i en dramatisk nærkamp, der strakte sig over mange omgange. Først i slutningen af danskerens andet stint måtte den sorte og blå Porsche fra Dempsey Proton Racing strække våben og afgive sin position til den jagtende Ferrari.

”Det var faktisk lidt fedt. Vi kørte ganske vist race om sekundære placeringer i feltet, men generelt har vi i denne sæson manglet fart i forhold til vores konkurrenter, så det, at kunne deltage i en tæt nærkamp var en god oplevelse,” lød det fra danskeren.

”I løbets sidste to timer var det hårdt for os. Vi har for længst erkendt, at reglementet ikke favoriserer vores Porsche 911, og vi mangler fart og overskud til at kunne udfordre de andre mærker i vores klasse,” forklarer Michael Christensen.

”Det sagt, gør vi naturligvis vores bedste til hvert løb. Her var ingen undtagelse. Som altid kørte bilen upåklageligt, og vores team leverede en fejlfri indsats under alle køre- og dækskifte. Det er vigtige faktorer i ethvert langdistanceløb og vidner om høj teammoral trods modgangen ude på banen,” sluttede Michael Christensen.

Årets finale og sidste løbsafdeling i FIA World Endurance Championship køres den 19. november i ørkenstaten Bahrain.

www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Richard Lietz
  • Shanghai - Tianma Circuit
  • 06/11/16 - Shanghai - Tianma Circuit - FIA WEC - FIA VM
  •