Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Formel 4 - præsentation

Formel 4 DK 
06/11/16 

Formula 4 DKDer var præsentation af den nye danske Formel 4-klasse, da Ejner Hessel lagde lokaler til Danmarks premieren.
High Class Racing ved Peter Utoft bød velkommen til de fremmødte, og fortalte om den nye Formel 4-klasse, der skal være springbræt til de internationale klasser.
 

Formel 4 er en forholdsvis ny klasse med få år på bagen. Det er en ægte mærkeklasse med standardchassis, standardmotor og standarddæk. Det danske chassis leveres af Mygale, motoren er en 2.0 liters sugemotor fra Renault som yder 160 hk, og dækkene kommer fra Pirelli.


Sådan ser den ud - den nye Formel 4 racer
(Foto: Ewert Foto)

Planerne er lagt. Med udgangspunkt i den danske klasse skal den i 2018 ekspandere til Sverige og Norge. Aldersgrænsen er sat til 15 år og derover, og skal være skridtet efter Formel Ford, som ikke køres mange andre steder end i Danmark.

Førstepræmien er en simulatordag hos van Amersfort Racing fra den tyske F3 Euro Series (holdet Max Verstappen kørte for, red.) og en test i den kraftige F3-racer. Anden- og tredjepræmien er en test i Formel Renault 2.0.


(Foto: Ewert Foto)

Der er lavet en foreløbig løbskalender for 2017, som dog ikke er godkendt endnu, men den nye klasse skal køre sammen med Formel Ford i et blandet felt.

Den provisoriske kalender ser således ud:

DatoBaneArr.
22.-23. april 2017JyllandsringenDTC
13.-14. maj 2017Padborg ParkDST
10.-11. juni 2017Ring Djursland/Padborg ParkDTC
19.-20. august 2017JyllandsringenDTC
2.-3. september 2017Padborg Park(Night Race)DST
29.-30. september 2017JyllandsringenDTC
7.-8. oktober 2017Padborg ParkDST
TBAKnutstorpTBA

Til præsentationen var der fem teams repræsenteret. Magnussen Racing Experience, Racing Factory, Vesti Motorsport, Frederichsen Sport og Rosen-Motorsport. Alle lavede et kort oplæg om deres forventninger til 2017.


Jan Magnussen og hans nye elev, Christian Rasmussen
(Foto: Ewert Foto)

Allerede nu ligger det fast, at Christian Rasmussen (vicemester i Formel Ford 2016) skal køre for Magnussen Racing Experience og Frederik Vesti skal kørte for Vesti Motorsport.

Kilde: GP News

Jens Madsen
 Er din virksomhed klar til robotter?