Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

I øvrigt vandt Hamilton

Formel 1 
30/10/16 

Kampen om 3. pladsen stjal fokus i Mexico
Hamilton vandt, Rosberg blev nr. 2. Sådan som man kunne forudsige, og sådan som det næsten SKAL være. Rosberg spiller sine kort godt, Hamilton spiller sine kort godt. Resultatet bliver forudsigeligt. Men så var der, i det mindste, andre der kunne give lidt drama i slutningen af løbet.
 


(Foto: Steve Etherington / Daimler)

Det billede der vil stå stærkest i hukommelsen fra Mexico 2016, er billedet af en ung Verstappen, hvis ansigt glider fra stolthed over en hårdt tilkæmpet 3. plads, via forbløffelse og vantro over ren uforståenhed. Sådan set det, ud da han stod der i rummet, hvor man står og sunder sig inden sejrsceremonien. Han var glad da han kørte over stregen, glad da han stod sammen med Hamilton og Rosberg. Men det gik hurtigt af ham igen.


(Foto: Mark Thompson, Getty Images / Red Bull)

Flere gange i år har Verstappen været på kanten. Kontroversielle manøvre, nogle af dem på den rigtig side af grænsen, andre ikke, men stort set alle ustraffede. Men nu gik den ikke mere, for den unge hollænder. Ydmyget måtte han forlade rummet, mens Sebastian Vettel løb fra pitten og over til podiet, for at indtage sin sin retmæssige placering som nr. 3.

Tidligere, mens løbet stadig var i gang, havde Vettel indhentet Verstappen, der var på ældre dæk. Vettel havde prøvet at komme forbi, men Verstappen havde afvist, men udbremsede sig selv ved samme lejlighed, strøg ind over et afkørselsareal, skar en væsentlig del af svinget af. Hvis han nu bare der havde givet pladsen til Vettel, havde der ikke været noget problem. At forsvare sig er lovligt, men at få en fordel ud af sine egne fejl, er ikke. Men han gav ikke pladsen til Vettel. Det gjorde han heller ikke, da teamet over radioen opfordrede ham til at gøre det. I stedet afviste han endnu en gang Vettels overhalingsforsøg. Samtidig kom Ricciarde på endnu friskere dæk tættere på Vettel - og forsøgte en overhaling af ham, men blev ganske bestemt afvist. Vettel havde ingen lyst til at opgive endnu en plads.

I den rækkefølge korte de løbet færdigt, Verstappen jublede over sin placering, Vettel gav ham en belærende pegefinger, som han lettere hånligt afviste. Ricciardo faldt den sidste omgang lidt tilbage. Vettel derimod var oprørt og snakkede i et væk over radioen. Nogle gange brokker han sig måske lidt rigeligt, men i dag havde han en god grund. Det kom på skærmen af episoden mellem Vettel og Verstappen ville blive undersøgt efter løbet - og man kunne med rette frygte at skulle vente halve timer på at få en endelig bekræftelse på, at Verstappen fik fem sekunders straf. Men FIA var hurtigere end vanligt og gjorde ens negative forventninger til skamme. Straffen faldt inden podiet - og tv-seere verden over så ydmygelsen af Verstappen. Det var godt tv!


(Foto: Steve Etherington / Daimler)

Løbet startede også ganske dramatisk. Der var flere afkørsler på første omgang og Wehrleins vrag af en Manor betød, at SC måtte en tur på banen. Efter den kørte ind blev det mere og mere småt med dramaet. Det var lige før at Palmers præstation - at køre med kun et stop - og det efter kun tre omgange - var et af dagens højdepunkter. Men udover Wehrleins exit, var også både Hamilton og Rosberg af banen i første sving. Hamilton fordi han udbremsede sig selv, Rosberg fordi Verstappen pressede ham ud.

Men der var da også en kamp mellem Raikkonen og Hülkenberg. Det var om 6. pladsen. Raikkonen behøvede kun et forsøg - Hülkenberg forsvarede sig så meget, at han spandt rundt - og så var Raikkonen helt væk. Force India køreren fik vendt skuden rigtig og sejlede upresset videre til en 7. plads. Williams blev nr. 8 og 9 - med Bottas forrest. Massa kæmpede undervejs ganske ofte med Sergio Perez. Men hjemmebanemanden kunne ikke finde vej forbi en Williams, der bare er hurtigere når det går ligeud.

Magnussen fik en fornuftig start - og så forvandt han ud af alting, efter sit pitstop. En ganske beskeden 17. plads blev det til. Ikke nogen videre mindeværdig præstation fra danskerens side.

VM kampen er fortsat i live. Rosberg fører med 19 point over sin holdkammerat. De virker begge ret afslappede, også med hinanden. Det er selvfølgelig også ret fredeligt, bare at skulle trille rundt i den formation de lige nu har. Hamilton skal bare vinde - Rosberg skal bare blive nr. 2 - og har ikke lyst til at satse noget. Næste løb er Brasilien.


(Foto: Steve Etherington / Daimler)

OPDATERING: Efter løbet blev også Vettel straffet - for at blokere Ricciardos overhalingsforsøg. På grund af Verstappens blokeringer og ulovlige kørsel kunne Ricciardo lukke hullet til Vettel - og forsøgte så en overhaling. Vettel var havnet i den umulige situation - han var blevet blokeret og som konsekvens indhentet. Men han bliver dømt for at skifte retning under nedbremsning - og lige det, har man i øjeblikket fokus på, og har i flere omgange præciseret reglerne. Vettels handling var logisk nok, hvis han ikke havde kæmpet i mod, var han blevet dobbeltstraffet på grund af Verstappen. Det endte han så med at blive alligevel, for på grund af sin straf, røg han helt ned på 5. pladsen, mens Ricciardo fik tildelt en 3. plads.


(Foto: Mark Thompson, Getty Images / Red Bull)

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 13/11/16 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •