Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

FN Rally sluttede sæson 2016 af med succes og ny co-driver

DM Rally 
27/10/16 

De regnvåde veje imellem Silkeborg, Viborg og Randers havde lørdag den 22. oktober besøg af den danske rallyelite. Det var Kjellerup og Omegns Motorklub, som i samarbejde med Randers Auto Sport og Aarhus Automobil Sport havde arrangeret 6. og sidste afdeling af de danske mesterskab i Rally, det Internationale Rally Denmark.
 

FN-Rally ved Frank Nielsen, Odder stillede op i klasse 4, hvor teamet havde mulighed for at køre en 3. plads hjem i det danske mesterskab. Forud for dette Rally Denmark, havde Frank Nielsen, Odder, sammen med Per Brodersen, Lem ved Ringkøbing allerede vundet DASU-mesterskabet klasse 4 i Mini Rally, samt den syd og sønderjyske rallyturnering Mini Rally Syd, som bliver kørt i henholdsvis 6 og 5 afdelinger.


Frank Nielsen og Louise Bang Christiansen spejler sig i succesen ved Ans
(Foto: rallypics.dk)

Før Rally Denmark sagde Frank Nielsen:
”Vi ligger til vores store overraskelse på en aktuel 3. plads i kampen om det danske mesterskab. De første to afdelinger af DM blev kørt sammen med de to første afdelinger af de mesterskaber vi allerede har vunder i år. Når man ligger på en 3. plads før sidste afdeling, skulle man da være et skarn, hvis man ikke tog udfordringen op, for at se om det kunne lykkes at slutte sæsonen af med endnu en topplacering, og få en medalje om halsen.

Det blev til en topplacering men ingen medalje om halsen. Da løbet ikke var planlagt i teamets kalender, havde Frank Nielsens faste co-driver, Per Brodersen, bestilt ferie, så han kunne ikke deltage i DM-finalen.
I stedet for Per Brodersen, satte Louise Bang Christiansen sig i co-driver sædet. Louise har en del erfaring med sig, da hun tidligere har kørt rally med bl.a. brødrene Aagaard, fra Hammel.

Louise Bank Christiansen var inden løbet meget spændt på at komme ud at køre med en af de senere års hurtigste kørere i klasse 4. Inden løbet sagde Louise: ”Jeg er spændt, og har sommerfugle i maven. Frank er en rigtigt hurtig kører i en rigtigt hurtig bil, og han har flere mesterskaber bag sig, bl.a. et dansk mesterskab i klasse 4 i 2013. Det vidner jo om at Frank er en hurtig herre, når han sætter sig bag rattet i sin lille Citroén C2R2 Max”.

Det gik hurtigt, men ikke hurtigt nok på de smalle hurtige veje omkring Ans, hvor der var rallycentrum. Regn, regn og atter regn kombineret med nedfaldne blade gjorde vejene meget glatte.
Frank Nielsen: ”Vi havde en enkelt udbremsning til et vej-T, hvor vi lige måtte ha’ styr på retningen på bilen. Løbet var fyldt med hop og skarpe sving. Vores kamp om 3. pladsen i DM (Dansk Mesterskab) stod mellem Jacob Jensen og jeg, og her trak Jacob Jensen det længste strå da løbet var færdigt, og han og hans co-driver kunne tage hjem til Fyn med DM-bronze medaljerne om halsen – vi er rigtigt godt tilfredse med vores 4 plads i klasse 4 – og så bliver vi nummer 7 generelt ud af alle deltagere. ”

Frank Nielsen fortsatte:
”Louise og jeg havde et par rigtigt sjove dage, og vi fandt hurtigt en rytme, som gav nogle gode tider på prøverne. At vi så konkurrerer mod en håndfuld unge og helt frygtløse kørere, falder ikke ud til vores fordel. Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at 5 biler ud af de første 7 biler på resultatlisten, kommer fra klasse 4, som er to-hjulstrukne biler under 1600 kubik. De unge gutter i de små biler holder speederkablet stramt, når de kæmper mod meget kraftigere og hurtige 4-hjuls trukne biler - men vi kan næsten følge med”.


Frank Nielsen og Louise Bang Christiansen runder et at de våde og glatte sving i Rally Denmark
(Foto: rallypics.dk)

Sæson 2016 er nu slut for FN-Rally som kan se tilbage på en meget succesfuld sæson.
En 1. plads i DASU-mesterskabet i Mini Rally. En 1. plads i Mini Rally Syd-turneringen. En 4. plads i det danske mesterskab i rally, alle i klasse 4.

Det kan vidst ikke gøres meget bedre af et rent amatørhold i en bil næsten uden sponsorreklamer. 2017 sæsonen er endnu ikke planlagt. Frank Nielsens faste co-driver, Per Brodersen stopper som aktiv i DM og mini rally sammenhæng, så mon ikke Frank og Louise finder sammen i et nyt samarbejde i det 2017. Den hurtige hvide Citroén C2R2 Max. skulle gerne endnu en gang tage kampen op på hastighedsprøverne igen. Det lød til at både Frank og Louise var klar på et samarbejde næste år.

/FN Rally

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Louise Bang Christiansen
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: