Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tro, håb og broncemedaljen i DM Rally

DM Rally 
26/10/16 

Mon ikke, der var mange følelser involveret, da Jacob Jensen og Claus Kammersgaard stod på målrampen til Int. Danboring Rally Denmark/DM6 i Ans, ikke kun havde de kørt et flot rally, men tog også den eftertragtede bronzemedalje med hjem.
 

-Og det i dynamit klassen, 2WD op til 1600 kubik, her sejrede de med en margen på 14 sekunder til den direkte konkurrent om 3. pladsen i klassen, evige stabile og hurtige Frank Nielsen i Citroën C2R2 Max - det gav en 4. plads i klassen på dagen, en flot 6. plads generelt, og Team RacerShoppens Peugeot 208 R2 var ’våbnet’ i kampen om medaljerne.


(Foto: Allan POST)

Efter 0 point i DM3, som jo kostede et karosseri efter en afkørsel i ’high speed’, og derefter med manglende deltagelse i DM4, og så klar igen til DM5, så var løbet i Ans (DM6) på mange måder, et løb som skulle give mange svar..

-Turde Jacob at holde på, have modet til at holde på, der hvor det virkelig kræver hår på brystet…
-Troen på at det kunne lade sig gøre at komme tilbage i toppen af R2 klassen…
-Troen på at de stadig er et godt makkerpar, og at heldet vil tilsmile dem, efter en mental hård sæson, især for Jacob…


(Foto: Allan POST)

Og, løbet – Int. Danborig Rally Denmark skulle så give svarene, et løb med hurtige prøver, med kørsel i mørke, hvor vejene var glatte og markerne bløde, men farten VAR der på de 4 prøver fredag aften, lidt bøvl med en bremse kaliber, hvor stemplet kørte for langt ud, når bremsepedalen blev sluppet, det gav lidt grå hår undervejs til serviceteamet. Og er der noget som IKKE er sjovt som chauffør i en rallybil, så er det ikke at kunne stole på ens bremser, men en sidste udluftning lørdag morgen før dagens 9 prøver gav pote, bremserne var ’back in business ’


(Foto: Allan POST)

Lørdagens prøver krævede høj koncentration, især grundet efterårets luner, med våd og kold asfalt, og bløde marker, der skulle køres helt ud til grænserne, og det uden at botanisere, for ’ramte’ man de bløde marker, så kostede det enten et stort tidstab, eller exit fra motorløbet.


(Foto: Allan POST)

Helt i toppen af klassen kørte Jacob Madsen og Simon Vallentin i hver deres Opel Adam R2, efter dem kørte Ramus Sørensen sit eget løb i sin Citroën C2R2 Max, men dagens opgave var at holde Frank Nielsen bag sig, og det krævede koncentration og stor motivation.

Teamets Peugeot 208 R2 var tilbage i topform, efter problemer med manglende trækkraft til et minirally i Give, men problemet var blevet lokaliseret, og derefter blev tingene udbedret hjemme på værkstedet i Haarby på Fyn, kun den omtalte bremsekaliber gav lidt uro undervejs.


(Foto: Allan POST)

Som sagt, klassen er dansk rallysports ’hårde nyser klasse’, en klasse hvor der kræves lige det ekstra, hvis man vil gøre sig håb at ligge med i den sjove ende, og Jacob viste - mod, fart og stabilitet, han var ufattelig glad og lettet, og stolt på målrampen i Ans, og ud af de første 7 biler i det generelle klassement, så var fem af disse fra dynamit klassen – 2WD op til 1600 kubik, det taler vel sit eget sprog.

En lang sæson udmundede sig altså i Bronze i DM Rally i Klassen, en sæson som startede som fyr og flamme, men undervejs blev det både en mental hård kamp for Jacob og Claus, men også for hele servicemandskabet, som måtte bygge en ny bil op undervejs i sæsonen.


(Foto: Allan POST)

Team Racershoppen har bevist, at det ikke kun kræver et dygtigt mandskab med rat og noter i rallykabinen, men at sejrene grundlægges hjemme på værkstedet, så hele teamet har fortjent 3. pladsen i kampen om DM, og alle sæsonens op og nedture vil kun kunne styrke teamet fremadrettet.

Allan POST


Læs mere om:
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: