Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Andersen og Mie Petersen fløj længst – men forgæves

DM Rally 
26/10/16 

- fik 14 minutters tidsstraf i rally
Et af landets mest erfarne rallyhold, de tilsammen mangedobbelte danmarksmestre Steen Andersen fra Brøndby og Mie Petersen fra Horsens, fik sig ved finalen i danmarksmesterskabet i rally en oplevelse, de gerne havde været foruden: De udgik, men kunne genoptage løbet på en sekundær placering efter bestemmelserne i det internationale rallyreglement.
 

Danboring Rally Denmark på landevejene ved Ans var nemlig et internationalt løb, og det kom Steen Andersen og Mie Petersen til gode, da de fredag nat med lav fart skred af vejen med deres Mitsubishi Lancer Evo X og sad fast på en mark.


Fulde af optimisme og med forventning om en placering i Top 3 tog Mie Petersen og Steen Andersen fat på natetapen i Danboring Rally Denmark
(Foto: Michael Eisenberg)

Det erfarne rallypar var ellers tippet til en placering blandt de tre bedste i løbet, men straks fra start kørte de ind i et problem:

”Vi kunne ganske enkelt ikke få varme i dækkene, så bilen stod ikke godt fast i svingene,” fortæller Steen Andersen.


Steen Andersen og Mie Petersen havde svært ved at få deres Mitsubishi Lancer Evo X til at stå fast på de regnvåde veje under løbets første nat
(Foto: Michael Eisenberg)

Lørdag morgen måtte parret så restarte med 14 minutters tidsstraf og kørte sig frem fra nr. 34 til en slutplacering som nr. 21. På de tre sidste hastighedsprøver, hvor de satte en anden type dæk på, kørte de sig ind på to andenpladser og en tredjeplads og sluttede således rallyet med manér.

”Jeg var urolig, fordi bilen kørte med os og ikke omvendt. Det var frustrerende, men bilen blev bedre, da vi fik andre dæk på. De tre sidste prøver gik rigtig fint,” supplerede codriver Mie Petersen.

”Vi fik mere varme i dækkene til slut, men godt blev det aldrig,” konstaterede en ærgerlig Steen Andersen, der dog kunne glæde tilskuerne ved at være den, der fløj længst over hoppene på prøve 11 og 13.


På rallyets tre sidste hastighedsprøver var Steen Andersen og Mie Petersen oppe i fart, og deres Mitsubishi var den bil, der fløj længst over hoppene på prøve 11 og 13
(Foto: Jokum Tord Larsen / jokumtordlarsen.com)

Steen Andersen og Mie Petersen har kørt fire ud af årets seks afdelinger til DM i rally og bliver dermed nr. 2 i DASU-mesterskabet for Gruppe N-biler.

Planerne for næste år begynder at tage form. Steen Andersen vil gerne køre længere og mere udfordrende løb, end dem, der lægges op til i Danmark.

”Mie og jeg er i gang med at sikre underlaget til at køre en spændende mesterskabsserie i udlandet i 2017,” slutter Steen Andersen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Mie Petersen
  • Steen Andersen
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: