Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Brødrene Vallentin brillerede i finalen

DM Rally 
25/10/16 

- Kørte sig i forrygende tempo til tops i slutrunden om årets rallymesterskaber
En af de store overraskelser i årets finalerunde - Rally Denmark 2016 - var brødrene Simon og Sune Vallentin fra Gislinge, som stillede til start i en Opel Adam R2 lejet hos det polske MSZ Racing.
 

Da regnskabet blev gjort op efter 13 yderst krævende hastighedsprøver på regnvåde, glatte og mudrede veje sluttede brødrene fra Vallentin Motorsport på en overbevisende tredjeplads i generalklassementet og i R2-klassen på andenpladsen efter DM-vinderne Jacob Madsen og Line Lykke Jensen, Ruds Vedby/Stenløse, ligeledes i en Opel Adam R2.


(Foto: Morten Dam/Specialpressen)

- Vi havde kun kørt 10-15 testkilometer i bilen, så vi lagde lidt blødt ud fredag aften og gav den så mere og mere gas i løbet af lørdagen. Et forkert dækvalg kostede os noget tid på de første fire prøver, men derefter gik det bare strygende resten af vejen til mål, fastslår Simon Vallentin efter finalerunden.


(Foto: Morten Dam/Specialpressen)

På rallyets tredjesidste prøve gik det dog lidt for godt. Simon kom for hurtigt ind i at sving, så bilen røg baglæns ud på en græsmark - bare fem meter fra målstregen.

- Det tog os omkring et minut at få bilen ind på vejen igen, men vi var dog heldigere end andre, som røg af sporet og endte med at sidde fast i blød jord, siger Simon Vallentin.


(Foto: Morten Dam/Specialpressen)

Foruden den fine slutplacering i deres første løb i en R2-bil, nkunne han og Sune fryde sig over at have sat hurtigste tid af alle på løbets 10’ende hastighedsprøve og i øvrigt over at have været blandt de fem hurtigste på otte andre hastighedsprøver - en præstation som også imponerede det polske rallyteam med erfaring i international rally på EM-niveau.

- Vi fik vist, at vi kan være med forrest i feltet, når vi har en konkurrencedygtig bil og støtte fra et professionelt team. Forventningerne til slutrunden i en lejet bil blev fuldt ud indfriet, tilføjer Simon Vallentin.


(Foto: Morten Dam/Specialpressen)

Med sæsonen 2017 in mente vil Simon og Sune Vallentin nu arbejde på at finde det fornødne økonomiske grundlag for en entré i R2-klassen og på at køre mere på internationalt niveau - og gerne i samarbejde med det polske MSZ Racing.


(Foto: Morten Dam/Specialpressen)

Vallentin Motorsport

Morten Dam


Læs mere om:
  • Simon Vallentin
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: