Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Trist afslutning på flot sæson for Esben Hegelund

DM Rally 
25/10/16 

Selv om Esben Hegelund og Karsten Isaksen på forhånd havde sikret sig Danmarksmesterskabet i den hurtige 4WD-klasse, fik makkerparret ikke den afslutning på deres flotte 2016-sæson, som de havde håbet på. Efter at have vundet sæsonens fem første DM-rallyer havde parret i den hurtige Skoda Fabia R5 satset på at kunne gøre rent bord ved også at sejre i det internationale Danboring Rally Denmark, som var årets sjette og sidste DM-rally. Men influenza gjorde, at Esben Hegelund var nødt til at trække sig midt under løbet.
 

”For at sige det rent ud var det en trist afslutning, men sikkerheden tæller fremfor alt. Jeg var svimmel og begyndte at få svært ved at fokusere, og så skal man altså ikke køre stærkt i en rallybil,” siger Esben Hegelund.


Regn og fedtede veje var noget, som Esben Hegelund og Karsten Isaksen havde set frem til. Desværre måtte Skoda-chaufføren trække sig fra løbet grundet influenza.

Rallykøreren fra Hadsten var allerede om torsdagen begyndt at mærke ubehag.

”Jeg havde været sløj i dagene op til løbet,” siger han. ”Fredag, hvor vi kørte noter, var jeg dårlig, og da vi startede selve løbet fredag aften, blev det værre i takt med, at vi kom i gang med prøverne. To gange mellem prøverne måtte jeg ud af bilen for at kaste op, men det lykkedes os da at komme igennem.”

”Jeg håbede på, at det ville være bedre om lørdagen, når vi skulle fortsætte løbet, men her måtte jeg igen ud og kaste op mellem prøverne. Da jeg også var svimmel og ikke kunne fokusere, var det helt uforsvarligt at fortsætte.”

Esben Hegelund lægger ikke skjul på sin skuffelse over at måtte trække sig fra løbet, og han var faktisk ikke klar over, at han og Karsten Isaksen stadig var i front, da han måtte tage beslutningen.

”Det var vådt og fedtet på vejene, og jeg kan faktisk rigtig godt lide at køre i sådan noget vejr, så det var en ekstra skuffelse,” siger Esben Hegelund.
”Jeg er træt af, at jeg ikke kunne give teamet den sjette sejr. Jeg er 110 procent sikker på, at havde jeg været frisk, så havde Karsten og jeg taget den sjette sejr. Det var ærgerligt. Vi er glade for at kunne give teamet, sponsorerne og alle, som har støttet op om os i år, dette her Danmarksmesterskab. Vi ville bare så gerne have givet dem en bedre afslutning med en ny sejr.”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Esben Hegelund
  • Karsten Isaksen
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: