Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dons leverede varen på Estoril

ELMS 
24/10/16 

Morten Dons leverede på alle måder varen ved årets sidste løb i European Le Mans Series, der søndag blev kørt på Estoril-banen i Portugal. En optimal afslutning på en udfordrende sæson for Struer-køreren. Efter to timer bag rattet kunne han overlade bilen til sine medkørere på en tredjeplads i LMP3-klassen.
 

Allerede under lørdagens frie træning viste både Dons og hans britiske medkørere, Tony Wells og Alasdair McCaig, gode takter, og i kvalifikationen satte den danske ELMS-kører syvende bedste tid i LMP3-klassen - en tid, som efter hans egen overbevisning var et stykke fra hvad der kunne lade sig gøre:

- Det var en okay tid - vores bedste kvalifikationsresultat i år - men det var ikke en perfekt omgang. Jeg havde mere i mig, men det er svært at få en ordentlig, fri omgang på de kun 10 minutter vi har til rådighed.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Inden starten på søndagens fire timer lange løb på den tidligere Formel 1-bane morede vejrguderne sig med at sende et par kraftige byger ind over banen. Banen tørrede dog op, men ingen turde forudsige om mere vand var i vente. RLR Msport-teamet besluttede sig for at montere slicksdæk på bilen og håbe på tørvejr.

- De første par omgange var lidt glatte, men så viste det sig at være den rigtige beslutning, og jeg begyndte at kunne arbejde mig frem i feltet. Det var en fed fornemmelse at kravle op i klassementet, og ikke mindst at kunne tage hjelmen af for sidste gang i år og få et skulderklap for “a job well done”.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Løbsresultatet blev dog ikke lige så flot som teamets danske kørers indsats ellers fortjente. Begge medkørere spandt af banen i det halvfedtede føre, og reducerede dermed en potentiel podieplacering til en tiendeplads.

- Inden løbet startede var vi egentlig okay med at lande et sted i top 10 - men det er selvfølgelig lidt træls når vi nu var med i den helt sjove ende af feltet, siger Morten Dons, der alligevel har rosende ord til overs for sine medkørere:

- De er begge to dygtige kørere, men de mangler begge erfaring med bilen under vanskelige forhold. Erfaringen har jeg fået igennem denne sæson, som om noget har budt på skiftende vejrforhold. Når først de får bilen mere ind under huden, vil vi se stabilitet og fart som matcher deres potentiale.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Selvom sæsonen er ovre, er det ikke slut med arbejdet for Morten Dons. Igen i november trækker han køredragten på og sætter sig bag rattet på den hurtige Ligier LMP3-racer:

- Der arbejdes hårdt på et ret spændende program for næste år, og i den forbindelse skal jeg til England i november måned hvor teamet holder en testdag med et par nye, potentielle kørere. Teamet har tilkendegivet at de ikke er færdige med mig endnu, så vi holder en tæt dialog for at se hvad der er af muligheder for næste år.

Morten Dons Racing
www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Estoril
  • 23/10/16 - Estoril - ELMS
  •