Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Audi udtager dansk racertalent til mesterskabsløb i GT3

Langstreckenpokal 
21/10/16 

Efter en imponerende debutsæson i GT3, har Audi valgt at hente Nicolaj Møller Madsen til at køre sæsonafslutningen i det prestigefyldte VLN Endurance Racing Championship.
 

Nicolaj Møller Madsen havde egentlig kørt sæsonens sidste løb, da han kørte en samlet 3. plads hjem i det europæiske GT4-mesterskab på Zandvoort i Holland tidligere på måneden. Men det fynske stortalent har imponeret Audi så meget i sin første sæson i GT3, at den tyske motorsportsgigant har valgt at hente den 23-årige fynbo ind til at køre det afsluttende løb i VLN Endurance Racing Championship.

- Det er et kæmpe skulderklap, at de har givet mig denne mulighed, og fedt at jeg får lov til at køre mere ræs inden sæsonen er slut, fortæller Nicolaj Møller Madsen.

Verdens sværeste racerbane venter
VLN Endurance Racing Championship er et løb over fire timer, der køres på Nürburgring i Tyskland, hvor Nicolaj Møller Madsen skal dele bilen med Audis fabrikskører Frank Stippler og Nico Verdonck, som holder banerekorden.

Løbet køres på den infamøse Nordschleife, der er den mest udfordrende del af Nürburgring og betragtes som verdens sværeste racerbane.

- Nürburgring er mit hjem, når det kommer til ræs og min absolutte yndlingsbane, men jeg har aldrig prøvet at køre den i en GT3-bil. Det bliver en stor udfordring, så jeg glæder mig helt vildt, fortæller Nicolaj Møller Madsen.

Kvalifikationen køres lørdag kl. 9 og løbet køres fra. 12-16. Begge dele kan følges live på www.vln.de

Vild sæson: Podiepladser i både GT3 og GT4
Nicolaj Møller Madsen har haft en begivenhedsrig sæson i 2016. Årets store satsning har været debuten i GT3 Blancpain Sprint series, som er Europas vigtigste GT3-serie. Her sikrede han sig en imponerende andenplads i Silver Cup, for rookies og kørere under 25, blandt andet ved at vinde sæsonens sidste løb i Barcelona for tre uger siden.

Derudover sprang den unge fynbo til, da et afbud gav ham muligheden for at køre det europæiske GT4-mesterkab - og den greb han. Selvom han slet ikke var med i sæsonens første løb, lykkedes det ham alligevel at slutte på en samlet tredjeplads.

Nicolaj Møller Madsen Racing


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Nürburgring
  • 22/10/16 - Nürburgring - Langstreckenpokal
  •