Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Vallentin motorsport kører DM-finale i en ”udlejningsbil“

DM Rally 
21/10/16 

Gislinge-brødrene Simon og Sune Vallentin sigter på klasseskift i 2017
Brødrene Simon og Sune Vallentin fra Gislinge behøver reelt ikke at stille til start i årets sidste runde af Danmarksmesterskabet i rally, for de har allerede sikret sig guld og laurbær. Alligevel vil de fredag og lørdag være at finde på finalerundens startrampe i Rally Denmark, som køres i og omkring Ans.
 

Brødrene kører dog ikke i den Opel Corsa OPC, hvormed de vandt Danmarksmesterskabet i Gruppe E allerede efter fire af DM-turneringens seks runder, men derimod i en kompakt Opel Adam R2 med en turboladet 1,-6 liter motor og godt 200 hestekræfter.


Brødrene Simon og Sune Vallentin i den Opel Corsa OPC, hvormed de blev danske rallymestre 2016 i Gruppe E
(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

Dermed konfronteres den vestsjællandske duo med de suveræne guldvindere i en tilsvarende bil, nemlig Jacob Madsen og Line Lykke Jensen, Ruds Vedby/Stenløse. Både de og brødrene havde efter turneringens næstsidste runde Rally Roskilde så stort et pointforspring, at de hver især står som guldvindere og rallymestre 2016 i deres respektive klasser uanset om de starter i finaleløbet eller ej.

- Da vi allerede har sikret os mesterskabet, besluttede vi at leje en Opel Adam for at prøve en R2-bil magen til Jacob Madsens, fortæller Simon Vallentin, der ser frem til slutrunden fredag og lørdag.

- Bilen har vi lejet hos MSZ Racing i Warszawa, som har deltaget i polsk mesterskab og en række EM-rallyer. Bilen er ganske vist tre år ældre end Jacobs, men det polske team har lovet at komme med en komplet renoveret bil, så det bliver spændende at se, hvordan vi klarer os i forhold til Jacob og Line, tilføjer Simon Vallentin.


(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

Starten i den forhjulstrukne Opel Adam med en 190 hk 1,6 liter motor er dog ikke kun for sjov, da sæsonen 2017 for Vallentin Motorsport måske bliver et skifte til R2-klassen.

Sideløbende med opgøret i Gruppe E har Vallentin-brødrene deltaget i den nye Opel Corsa OPC Cup, som de forud før weekendens finale fører med 69 point foran klassens to næsthurtigste med henholdsvis 51 og 49 point. Dette opgør er dog skubbet i baggrunden til fordel for rallyet i ”udlejningsbilen“, som kan give erfaring med henblik på en 2017-sæsonen.

Morten Dam


Læs mere om:
  • Simon Vallentin
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: