Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Lokal kører gør comeback i Danboring Rally Denmark

DM Rally 
20/10/16 

Der er ingen tvivl om, at det vil være de hurtige firhjulstrukne rallybiler, som vil sætte tempoet ved Danboring Rally Denmark. Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, har været toneangivende i årets DM-sæson, hvor de har vundet de fem hidtil afviklede DM-rallyer. De jagter en sjette sejr, så de kan gøre rent bord.
 

Men der er hård modstand fra andre firhjulstrækkerhold. Ib Kragh/Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro, har hele sæsonen jagtet de nye Danmarksmestre, og også Steen Andersen/Mie Petersen, Brøndby/Horsens, og det svenske mandskab Joachim Grahn/Richard Nilsson kan gøre dem rangen stridig.

Gruppen af mandskaber, der ved Danboring Rally Denmark starter med en firhjulstrukket rallybil, imidlertid også en kører, som gør comeback til rally i DM-sammenhæng. Det er Jan Petersen, Stoholm, som starter sammen med Finn Thomsen, Outrup.


En spændende nyhed i Danboring Rally Denmark er den Volkswagen Polo Super 2000, som Jan Petersen/Finn Thomsen deltager med
(Foto: Mathias Kaastrup)

”Jeg kørte mit sidste rally som førstekører i en Golf i slutningen af halvfemserne,” siger Jan Petersen. ”Efter at jeg stoppede med at køre rally, begyndte jeg at køre rallycross, men har altid gået med en drøm om at vende tilbage til rally.”

Den drøm er nu gået i opfyldelse, for Jan Petersen har anskaffet sig en Volkswagen Polo Super 2000, som er bygget hos bygget hos Volkswagen Motorsport. Firhjulstræk og godt 300 hestekræfter er noget af det, som Jan Petersen skal tumle ved Danboring Rally Denmark, hvor han har Finn Thomsen som co-driver.

”Vi kendte faktisk ikke hinanden, før Jan ringede til mig for tre uger siden,” siger Finn Thomsen, som er en erfaring co-driver. I 2006 og 2008 blev han således Danmarksmester sammen med Martin Johansen, Vejen.

www.rallydenmark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: