Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Marco Gersager til start i DM-finale med Opel Corsa OPC

DM Rally 
19/10/16 

Rallytalent fra vestegnen med fokus på 2017
Marco Gersager, Hvidovre, som har kørt rally siden 2009, har i denne uge fokus på den sidste runde af Danmarksmesterskabet 2016 i rally.
Han starter blandt henved et halvt hundrede andre i finalerunden Rally Denmark, der køres i Ans mellem Aarhus og Viborg.
 

- Men det gælder hverken point til Danmarksmesterskabet eller den specielle Opel Corsa OPC Cup. For mig er løbet en test, som skal afgøre, hvad jeg vil satse på i 2017, forklarer den 25 årige, selvstændige værkstedsindehaver i Rødovre.


(Foto: Morten Dam)

Han har senest har gjort sig bemærket ved topplaceringer i en Renault Clio Maxi.
I et svensk rallysprint sluttede han i Top-10 og i sidste runde af årets Yokohama Mesterskab Øst i Valby sluttede han på andenpladsen i generalklassementet.


(Foto: Morten Dam)

- Jeg skal dog ikke køre Clio i DM-finalen, da jeg har fået mulighed for en testkørsel i Opel Danmarks rallytrimmede Opel Corsa OPC, tilføjer Marco Gersager. Siden Opel Danmark i foråret startede den nye Corsa OPC Cup har Marco Gersager i lighed med flere andre unge rallytalenter vist interesse for at deltage, og med den seneste udvikling omkring turneringen er han nu fremme ved en afgørende testkørsel.


(Foto: Morten Dam)

I Rally Denmark får han den rutinerede og tidligere DM 2011-vinder og autoteknologstuderende Ditte Kammersgaard, Kolding som co-driver, og duoen bakkes op af en kvartet af servicefolk med flair for at holde rallybiler i topform.


(Foto: Morten Dam)

Testbilen er den Opel Corsa OPC, som i den foregående DM-runde i Roskilde for nogle uger siden, rullede med vinderen af Opel Danmarks talentkonkurrence, men nu står ”nystrøget“ og kampklar til weekendens testkørsel. Bilen er en 3-dørs, forhjulstrukket hatchback med en turboladet motor på 1,6 liter og en ydelse på 200 hk og 300 Nm. Topfarten er på den øvre side af 200 km/t.


(Foto: Morten Dam)

- En tilfredsstillende testkørsel indebærer sandsynligvis, at jeg i 2017 vil køre efter sejren i DM-turneringen såvel som i Corsa OPC Cup, tilføjer Marco Gersager.

Marco Gersager


Læs mere om:
  • Marco Gersager
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: