Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team Gånsager vandt Danmarksmesterskabet i DEC

Danish Endurance
Championship 

19/10/16 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDer var lagt op til stor spænding i Danish Endurance Championship, forud for sæson finalen på Padborg Park. Team Gånsager lå med Søren H. Lauridsen og Kenneth Jerkel helt lige i mesterskabet med Rasmus Pedersen fra Syddjurs Racing.
Så det af de to hold som klarede sig bedst på Padborg Park ville vinde mesterskabet i Division 1 klassen.
 

Team Gånsager havde til sæsonfinalen indhentet forstærkninger til teamet. Andreas Top Jensen der tidligere har kørt 1600 Challenge med flere sejre til følge, og i år også har kørt Citroën DS3 Cup var blevet headhuntet ind til teamet, til at skulle dele den røde Suzuki Swift med Søren og Kenneth. På mekanikere siden var Tommy Schmidt Lauridsen, Sebastian Lindhardt Gulmark og Jakob Jepsen igen klar i pitten til at gøre alt hvad de kunne for at sikre mesterskabet til Team Gånsager.


(Foto: Gulmark Photo)

Lørdag morgen var det tid til kvalifikationen. Her blev det besluttet at Andreas Top Jensen skulle køre det hele, for til dels at få så meget køretid i bilen som muligt, og for at jagte en så god startplacering som overhovedet muligt til løbet. Det lykkes også, Andreas kørte den røde Swift ind på en fin andenplads, hvilket var et meget godt udgangspunkt forud for løbet.

Andreas startet løbet i bilen, og lavede en super start, hvor han nede i første sving tog førstepladsen og efterfølgende bare udbyggede føringen. Efter lidt over halvanden time i bilen gav Andreas bilen videre til Søren på andenpladsen, men vigtigst af alt, så havde Syddjurs Racing desværre fået problemer med deres Peugeot 106 GTI, og var derfor i gang med at skifte gearkasse nede i pitten. Nu skulle Team Gånsager bare holde bilen på asfalten, og gennemføre løbet så ville teamets andet Danmarksmesterskab være i hus.


(Foto: Gulmark Photo)

Søren giver bilen videre til Kenneth da der er omkring halvanden time tilbage af løbet, og nu er Team Gånsager så langt foran Syddjurs Racing, at Kenneth bare skal gennemføre. Og med det i tankerne valgte Kenneth at køre på det sikrere, og skåne bilen for unødig slid, og holde sig ude af en hver kamp ude på banen. Den sikre kørestil betød at Kenneth gled ned på tredjepladsen, men vigtigst af alt kørte han over målstregen til det ternede flag som Danmarksmester i Danish Endurance Championship 2016 i Division 1 klassen.

Det skulle vise sig at en DM titel i Klasse 1 ikke var nok for Team Gånsager, da holdet også ender med at tage den samlede tredjeplads i distancemesterskabet, hvor Team Gånsager i deres lille røde Suzuki Swift Sport slår biler som Radical SR8, Peugeot Spider, Peugeot RCZ, og rigtig mange Renault Clio Cup biler, som alle sammen er langt hurtigere biler en den lille 1600 Challenge Suzuki Swift.

”Det er et helt fantastisk resultat for os, at vinde Danmarksmesterskabet i vores klasse for de mindste biler, og bliver samlet nummer tre generelt i hele serien, det kan ikke blive bedre. Det kan næsten sammenlines med at blive nummer tre generelt nede på Le Mans i en GT bil!” Sagde Kenneth Jerkel kort efter løbet.


(Foto: Gulmark Photo)

Søndag skulle de to sidste heats køres i 1600 Challenge sæsonen. Her var Søren H. Lauridsen og Kenneth Jerkel også til start i hver deres Suzuki Swift Sport for Team Gånsager. Efter at Søren og Kenneth ikke kunne køre kvalifikationen til 1600 Challenge, grundet det pressede program med Danish Endurance Championship, måtte de to nykårede Danmarksmestre starte heat 1 fra henholdsvis 22 og 23 pladsen. Men hvad gør det når køredragten stadig lugter af champagne efter lørdagens podie ceremoni i Danish Endurance Championship.

Søren får en super start og køre sig meget hurtigt op igennem feltet. Der i mod får Kenneth ikke en lige så god start, og må hænge bag nogle af feltets langsomste køre de første par omgange ind til han kommer fri af dem. Søren kommer i mål på en meget flot 10. plads, hvilket er et super godt comeback i 1600 Challenge klassen. Kenneth kommer i mål på en 13. plads, hvilket også er okay efter at have startet som nummer 23.

Til heat 2 er Søren desværre forhindret i at komme til start, så nu er op til Kenneth at vise flaget for teamet. Kenneth starter på 13. pladsen, og laver en super start der på den første omgang bringer ham helt op på 8. pladsen, lige op bag den nye mester i 1600 Challenge klassen Mads Hedegaard Frederiksen. Kenneth falder dog tilbage og slutter løbet på 10. pladsen efter en rigtig god kamp med Jan Vestergaard, i et løb der desværre er præget at flere safety car perioder.


(Foto: Gulmark Photo)

Det var så det for i år… Team Gånsager vil gerne takke for en helt fantastisk sæson hvor teamet har kørt det ene gode resultat hjem efter det andet. De gode resultater skyldes i høj grad også det super team som står bag Team Gånsager, som er mekanikere teamet som i år har været Tommy Schmidt Lauridsen, Sebastian Lindhardt Gulmark, Jakob Jepsen og Peter Thane Mikkelsen, som alle sammen har en meget stor aktie i de gode resultater. En stor tak skal der lyde til de fire mekanikere som har gjort et fantastisk stykke arbejde gennem hele sæsonen.


(Foto: Gulmark Photo)

Det skal også lyde en stor tak til de ”gæstekøre” som har været til start gennem 2016 sæsonen hos Team Gånsager, her skal takken gå til Anders Tage Jensen, Mads Hedegaard Frederiksen og Andreas Top Jensen, som alle tre har været med til også at sikre mesterskabet til Team Gånsager, og til Søren og Kenneth.


(Foto: Gulmark Photo)

Team Gånsager vil også takke teamets sponsere, uden deres økonomiske hjælp ville der ikke være kørt meget race, så derfor er det også fantastisk at kunne betale tilbage med de flotte resultater som er kørt hjem i år. Lige nu arbejders der på at sikre endnu en sæson i Danish Endurance Championship, men om det bliver genvalg til den røde Suzuki Swift, eller om teamet kommer til start i en ny bil, i en anden klasse er endnu uvist. Men Team Gånsager vil være at finde i Danish Endurance Championship, hvor det i 2017 ser ud til at blive et kæmpe stort felt, med mange nye deltagere, og helt nye klasser. Flere mulige sponsere har meldt sig på banen til en 2017 sæson oven på de flotte resultater, ligesom flere køre også har vist interesse for teamet også grundet holdets fantastiske sæson. Så nu må vi se hvad det kan blive til.

Skulle der være flere som kunne være interesseret i at sponsere eller investere i et racerteam, eller skulle der være nogen som mener de også vil kunne vinde et nyt mesterskab sammen med Team Gånsager enten som køre eller mekanikere i 2017, så vil teamet meget gerne høre fra jer.

Vi ses i 2017 til endnu en fantastisk racersæson!

Team Gånsager


Læs mere om:
  • Andreas Top Jensen
  • Kenneth Jerkel
  • Søren Helsinghoff Lauridsen
  • Padborg Park
  • 08/10/16 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •