Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Audi Sport TT Cup

Årets mest spændende og udfordrende løb

Audi Sport TT Cup 
18/10/16 

Finale løbene i Audi Sport TT Cup var nok de mest spændende og udfordrende løb i 2016 sæsonen, for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard. Nicklas Nielsen sikrede sig med to 2. pladser, både den samlede tredjeplads og rookie mesterskabet. Patrick Egsgaard sluttede 2016 sæsonen på en 11. plads i den samlede stilling. Den tredje dansker i løbet - journalisten Flemming Haslund - gjorde en bemærkelsesværdig indsats i sin første løbsweekend som gæstekører i Audi TT.
 

Lørdag eftermiddag blev den afgørende kamp om mesterskabet åbnet, ved næstsidste løb i 2016 sæsonen af Audi Sport TT Cup. Nicklas Nielsen havde stadig en chance for at få rookie-titlen i serien. Og en start position som nr. 2 var det bedste udgangspunkt. Men starten forløb ikke perfekt og han faldt tilbage til 5. position. Men Nicklas Nielsen gav sit fulde og kæmpede sig omgang efter omgang tilbage til fronten igen. Efter i alt 13 omgange, havde Nicklas generobret sin andenplads og holdt sin nærmeste rival i kampen om Rookie mesterskabet, Sheldon van der Linde, bag sig. Dermed holdt han også afgørelsen om titlen åben indtil det sidste løb søndag.


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Patrick Egsgaard startede lørdagens løbet fra 12. position. Han måtte også kæmpe hårdt i løbet og måtte konstant se sig under angreb fra sine rivaler. Men han viste sit bedste og sluttede det næstsidste løb i sæsonen på 10. position.


Patrick Egsgaard
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard fik aktiv støtte fra deres landsmand Flemming Haslund. Han vandt sit første løb som gæstekører i Audi Sport TT Cup. Selv om han ikke kunne holde trit med de førende, blev danskeren helt imponeret over Audi TT, og over serien. Han sluttede lørdagens løb på 16. position, før britiske Timothy Burton, som også var gæstekører.


Flemming Haslund
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Citater efter lørdagens løb:

Nicklas Nielsen: "Jeg fik en dårlig start på løbet og havde nogle problemer med koblingen. Så jeg kunne i første omgang ikke holde positionen og faldt tilbage. Men så forbedres køreegenskaberne sig og jeg kunne igen angribe med fuld fart. Først kom jeg forbi Dennis Marshall og derefter havde jeg en hård kamp med Emil Lindholm. Men takket være "Push-to-Pass" var jeg i stand til at slå ham. Ved løbet i morgen vil jeg helt sikkert få det svært, fordi jeg kun ligger to point foran van der Linde i rookie-mesterskabet. "


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Patrick Egsgaard: "Jeg er ikke helt tilfreds med løbet i dag. Vi havde et godt tempo, men formåede ikke at omsætte det til noget, så desværre blev det ikke til mere en placering på 10. pladsen. Til løbet i morgen starter jeg igen fra 12. pladsen. Det vil bestemt ikke blive nemt, men vi ved at vi har hastigheden, og jeg vil helt sikkert kæmpe for at komme længere frem ved det sidste løb i sæsonen."

Flemming Haslund: "Jeg er absolut begejstret for Audi Sport TT. Som jeg bemærkede i går, er bilen ikke let at køre. Desuden var det meget varmere i eftermiddags, end i går og her til morgen under kvalifikationen til løbet. Det gav mig lidt problemer. Men alligevel havde jeg en uhyggeligt masse sjov! Min mangel var nok bare, at jeg var en smule for "høflig" på banen ... Det vil helt sikkert ændre sig ved løbet i morgen søndag (griner)... Jeg glæder mig over mine landsmænd. Det var ikke en dårlig dag for dansk motorsport!".


Dansker-truppen: Patrick Egsgaard, Flemming Haslund og Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Egentligt burde sæsonens sidste løb være afviklet søndag morgen, men tæt tåge forhindrede starten, da redningshelikopteren ikke kunne flyve, hvilket kræves efter reglementet. Så løbsledelsen besluttede at starte det 14. løb i 2016 sæsonen af Audi Sport TT Cup, efter den store finale i DTM.

Nicklas Nielsen fik denne gang en perfekt start og var i stand til at arbejde sig op fra sin 5. startposition. Han leverede en spændende duel med den nu regerende mester i Audi Sport TT Cup, Joonas Lappaleinen. På målstregen kunne Nicklas endnu engang sikre sig anden pladsen. Da hans hårdeste modstander i kampen om rookie-mesterskabet kun blev nr 4, kunne Nicklas Nielsen med i alt 238 point sikre sig rookie-mesterskabet.


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Patrick Egsgaard fik også en perfekt start sæsonens sidste løb i Audi Sport TT Cup. Fra 12. plads kunne han først arbejde sig op til 7. position. Men så skete der et sammenstød foran ham, hvor han var nødt til at bremse hårdt, for ikke selv at blive involveret... Dermed var det forbi, og han mistede den hårdt tilkæmpede position. Efter 13 omgange, kunne Patrick slutte det sidste løb på Hockenheimring, på 11. position. Med 100 point sluttede Egsgaard sæsonen på 11. plads i klassementet og missede lige netop en top-10 placering.


Patrick Egsgaard
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Flemming Haslund sluttede sit andet løb som gæstekører i Audi Sport TT Cup på 17. pladsen, ud af 20 startende Audi TT. Selv om han heller ikke kunne kæmpe med blandt de førende i dette løb, var den danske journalist begejstret for Cuppen og resultaterne for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard.


Flemming Haslund
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Citater efter søndagens løb:

Nicklas Nielsen: "I modsætning til lørdagens løb var min start denne gang virkelig god, og min Audi TT var også virkelig god. Det lykkedes mig at komme forbi Philip Ellis, og Joonas Lappaleinen ... Jeg holdt mig derefter bag Dennis Marshall. Det var vigtigt at holde Sheldon (van der Linde) bag mig. Og naturligvis er jeg tilfreds med andenpladsen i dag og naturligvis også med tredje pladsen i den samlede stilling og med at vinde rookie mesterskabet! "

Patrick Egsgaard: "Hvad kan jeg sige. Det var et skuffende løb for mig. Jeg fik en god start og var i stand til at arbejde dig mig op på en 7. plads og gav et godt forsvar af min position. Men så skete der en ulykke foran mig, og jeg var nødt til at bremse til, for ikke at ramme dem... Hermed kom nogle konkurrenter forbi... Desværre var løbet for kort, til at jeg kunne komme tilbage. Dermed rakte det sidste løb i sæsonen, kun til en 11. plads!"


Flemming Haslund med en af sine ingeniører
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Flemming Haslund: "Jeg havde det igen virkeligt sjovt. Min håndtering af min Audi TT var meget bedre ... Vi har i dag ændret på set-up til løbet, omkring bagakslen. Ingeniørerne har gjort et stort stykke arbejde. Det følte bare meget bedre, og jeg blev bedre og bedre til at håndtere min Audi TT... Måske var det fordi jeg kørte med Tom Kristensens handsker (griner)! Nej, det var sjovt! Mod afslutningen havde jeg ikke mere "push-to-pass" tilgængeligt! Serien er bare fantastisk og jeg glæder mig over Nicklas Nielsens store succes! Jeg håber at jeg endnu en gang kan deltage i løbet her på Hockenheimring. Tak til alle deltagere for denne enestående oplevelse og en stor weekend!


Tom Kristensens handsker?
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Tilbageblik og forventninger
Både for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard var det den første sæson i Audi Sport TT Cup. Hvordan ser de tilbage på sæsonen 2016 og et lille blik frem på 2017:

Nicklas Nielsen: "Det var selvfølgelig en sæson med op-og nedture - i både Formel 4 og her i Audi Sport TT Cup. Jeg har nydt sæsonen meget og er selvfølgelig tilfreds med de gode resultater. Hvad jeg vil gøre i den kommende sæson, er ikke fuldt fastlagt. Under alle omstændigheder, vil jeg komme til start i en af GT3 serierne. Jeg siger tak til alle der har støttet mig i den nu forgangne sæson!"

Patrick Egsgaard: "Det var ikke hvad jeg havde forventet mig ... Det første løb sluttede for mig med en fuldstændig ødelagt bil. Derefter har vi været en smule uheldige i kvalifikationen, så startpositionen meget ofte ikke gav det bedste udgangspunkt, og hermed er det meget svært at komme særligt langt frem, selv om vi altid havde farten! Hvad jeg skal i næste sæson, er endnu ikke afklaret ... Audi Sport TT Cup ville for mig absolut være en mulighed!"

Med finnen Joonas Lappalainen har Audi Sport TT Cup fundet en værdig mester. Hvordan det kommer til at gå i Audi Sport TT Cup den kommende sæson, bliver spændende at se.


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Patrick Egsgaard
  • Hockenheim
  • 16/10/16 - Hockenheim - Audi Sport TT Cup
  •