DM i Rally

Årets DM-sæson i rally afsluttes i Ans

DM Rally
18/10/16

Fredag aften og det meste af lørdag kommer Ans til at stå på den anden ende. Byen ved Tange Sø mellem Viborg og Århus kommer nemlig til at være knudepunktet for årets Danboring Rally Denmark – løbet, der er det sjette og sidste DM-rally i denne sæson.

Mere end 40 mandskaber har tilmeldt sig løbet, og de kommer ikke kun fra Danmark. Danboring Rally Denmark har også tiltrukket mandskaber fra Norge, Sverige, Holland og Tyskland, der skal kæmpe om dels generalsejren, dels sejrene i de forskellige klasser. Og så skal der kæmpes om de sidste point til de forskellige mesterskaber. Naturligvis til Danmarksmesterskabet i fire forskellige divisioner, hvor alle medaljer langt fra er blevet fordelt endnu, men også til West Euro Rally Cuppen – en international turnering, hvor Danboring Rally Denmark er finalen.

Carsten Jensen - Michael Fasterholdt arbejder for at forsvare deres DM-føring i klassen for tunede, tohjulstrukne biler over 1.600 cm3
(Foto: Morten Alstrup)

Den division, hvor der er størst spænding om udfaldet – set med mesterskabsøjne – er i klassen for de største tunede, tohjulstrukne rallybiler.

Sidste år var det Kenneth Madsen, Ruds Vedby, som vandt divisionen. I år har han fået Mette Felthaus, Horsens, som co-driver, og de har vundet tre af årets fem løb i divisionen. Men de fører ikke i mesterskabet. Det gør Carsten Jensen/Michael Fasterholdt, Holstebro/Billund, til gengæld, for de har haft en meget stabil 2016-sæson og har faktisk mulighed for at kunne tage Danmarksmesterskabet, selv om de i weekenden skulle blive slået af Kenneth Madsen/Mette Felthaus.

Men det er ikke kun de afgørende mesterskabskampe, som gør Danboring Rally Denmark til en spændende affære. Der bliver også kamp om udfaldet om at blive bedst i selve løbet.

Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, har haft en fantastisk sæson, hvor det er lykkedes dem at vinde alle fem hidtil kørte DM-løb i deres firhjulstrukne Skoda Fabia R5, men på det seneste har de fået stadig større konkurrence fra Ib Kragh/Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro, som kører i en Citroën DS3 R5. Og blandt de udenlandske deltagere i Danboring Rally Denmark er der mange, som deltager i divisionen for de hurtigste firhjulstrækkere, så måske får Danmarks aktuelt to bedste mandskaber måske konkurrence?

Esben Hegelund - Karsten Isaksen har vundet fem af årets seks DM-løb. Tager de også sejren i Danboring Rally Denmark?

Første bil i Danboring Rally Denmark starter fredag aften klokken 18.25 fra Ans Idræts- og Kultur Center, hvorefter der venter fire hastighedsprøver inden nattepausen. Lørdag morgen genstarter løbet, og så er der her ti hastighedsprøver på programmet, inden vinderen af løbet vil kunne kåres ved Ans Idræts- og Kultur Center ved 17-tiden.