Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Mads Hedegaard Frederiksen DIF Danmarksmester 2016

Yokohama
1600 Challenge 

12/10/16 
Yokohama

Den 18. årige racerkører fra Skødstrup sikrede sig i weekenden titlen ved finaleløbet i Yokohama 1600 Challenge på Padborg Park.
Sæsonen igennem har han lagt i top 2 i mesterskabet, og siden den 3. afdeling har han ført an.
 

Titlen blev pointmæssigt allerede kørt hjem sidste gang, men MF-Racing ville gerne helt i mål ved den allersidste afdeling, inden at de løftede hænderne i vejret på den Søndejyske bane.


(Foto: JJ Media)

Træningen lørdag formiddag var på halvfugtig bane, og derfor var det sikre valg at montere regnvejrsdæk på bilen. Det var målet hele weekenden – at holde bilen skadesfri og bare køre titlen sikkert i hus. Men hvis der kunne komme et par pokaler i hus samtidigt, ville det heller ikke være så ringe.

Træningen sluttede som næsthurtigste mand, hvilket var en rigtig fin begyndelse på weekenden.

Lørdag eftermiddag var det blevet tid til kvalifikationen. Banen var tørret helt op, så det var de hurtige tørvejrsdæk der skulle på bilen. I starten af kvalifikationen gjaldt det bare om at få sat en rimelig tid. Halvvejrs gennem de 20 minutter dykkede Mads i pit for at få lavet lidt småjusteringer på dæktrykket, inden at han returnerede til banen, og kørte herefter næsten et sekund hurtigere.

Da de 20 minutter rakte det til 4. bedste tid i det 23 bils store felt. Et rigtig fint udgangspunkt til det første af weekendens løb søndag middag.


(Foto: JJ Media)

Fra 4. startposition blev det til en rigtig fin start, og da 1. omgang var fuldført, var han allerede oppe på 3. pladsen. Der blev presset hårdt på de 2 forreste og med 4 omgange tilbage af løbet blev det også belønnet, og 2. pladsen kunne herefter køres i hus.

Reglerne siger at top 8 fra heat 1 skal vendes rundt til heat 2, så det betød 7. startposition. For at gøre det hele ekstra spændende begyndte det at regne kort tiden inden bilerne skulle på banen. Her udførte MF-Racing’s mekanikere et fantastisk arbejde og fik hurtigt regndæk på bilen.

Første placering blev allerede vundet på første omgang, hvorefter det gik slag i slag med at passere de andre konkurrenter. Det hele blev besværliggjort af 2 Safety Car perioder, som brød løbet om i 3 små bidder. Men med suveræn kørsel, og uden at tage chancer, blev weekendens anden 2. plads kørt i hus.

Og klokken 17.25 kunne Mads Hedegaard Frederiksen betræde podiets allerøverste trin iført laurbærkrans og en guldmedalje fra DIF og modtage klapsalverne fra tilskuerne – samt blive badet i champagne af de 2 andre medaljetagere.


(Foto: JJ Media)

Sæsonen har været helt fantastisk for MF-Racing. 12 Podiebesøg ud af 14 mulige heraf 5 sejre. 308 point kørt ind på kontoen, hvilket er det højeste antal af mesterskabsvinderen i klassen siden 2010.

Teamet vil gerne takke de trofaste sponsorer gennem 2016 sæsonen:
Automester
FTZ
FR-Staldservice
Auto-syn.dk
Hammel Autolak
Sletholm auto
Autogaarden Ikast
KK Autoteknik
JH Auto Løgten A/S

Uden deres hjælp havde det ikke været muligt at køre titlen i hus.


(Foto: JJ Media)

Nu skal titlen fejres og nydes henover vinteren, og så vil teamet herefter annoncere planerne for 2017.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: