Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Jesper Egebart scorede hattrick af sejre på Padborg Park

Danish
Supertourisme
Turbo 

09/10/16 

Michel Nykjær udnyttede favoritværdighed til at blive Supertourisme-mester
Søndag blev årets sæson afsluttet på Padborg Park med FTZ Finale 2016, hvor de forskellige mestre blev kåret – herunder dagens hovedbegivenhed OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo, hvor Michel Nykjær, Næstved, endte med at forvandle favoritværdigheden til et mesterskab. Endda et mesterskab før tid – da titlen kom i hus efter det andet af de tre løb – og endda efter en løbsdag, der langt fra forløb planmæssigt for sydsjællænderen.
 

I det første løb blev Michel Nykjær sammen med en række andre kørere involveret i en større kollision på første omgang, der betød, at han måtte køre i pit. Her blev bilen nødtørftigt repareret, så han senere kunne komme tilbage på racerbanen, om end mange omgange efter. Andet løb skulle han derfor blot starte som nummer 17, men det lykkedes ham at køre sig frem til en syvendeplads ved det ternede flag, og dermed var mesterskabet en realitet.


Jesper Egebart triumferede i stor stil med tre sejre i tre løb på Padborg Park
(Foto: Henning Smed Madsen)

Dagens store triumfator blev dog en helt anden kører. Jesper Egebart, Vejle, viste sig at være i en klasse for sig på Padborg Park. Godt nok havde han blot sat sjettebedste tid i tidtagningen, men det varede ikke længe, inden han var i front for første heat, og her blev han løbet ud. Heatsejren betød startposition 8 til heat 2, men her gik der ikke længe, inden den tidligere Formel Ford-Danmarksmester også var i front for feltet. Og det samme skete i det tredje og sidste løb, som Jesper Egebart førte fra start til mål, mens Michel Nykjær og Ole Petersen, Bredebro, bag ham endte med at kæmpe om de to resterende podieplaceringer, efter at Frederik Vodder, Roskilde, var blevet sendt bort fra andenpladsen efter en påkørsel.

Jesper Egebarts hattrick af sejre gjorde, at han avancerede til tredjepladsen i slutstillingen for OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo efter Michel Nykjær og Frederik Nymark, Hadsten.


Ole Petersen (97) og Michel Nykjær (17) kæmpede om andenpladsen i tredje løb, hvor de sluttede i omvendt rækkefølge. Michel Nykjær havde forinden sikret sig titlen i OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo
(Foto: Henning Smed Madsen)

OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo var ikke den eneste klasse, der kunne kåre sine mestre ved FTZ Finale 2016 på Padborg Park.

Daniel Lundgaard, Hedensted, og Mads Frederiksen, Skødstrup, blev Danmarksmestre i henholdsvis Formel Ford og Yokohama 1600 Challenge, mens Steffen Hansen, Hjørring, for fjerde år i træk blev den samlede vinder i Syver Race Cuppen. Endelig tog Kenn Egtved, Haderslev, titlen i Dansk Drifting Serie, selv om han havde mekanisk defekt på sin Chevrolet Corvette i finalerunden.

Driftsforeningen Padborg Park
www.padborgpark.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Jesper K. Egebart
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •