Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Mini Rally

FN Rally vinder både DASU Mesterskab og Mini Rally Syd-turneringen 2016

Mini Rally 
09/10/16 

Når tingene går op i en højere enhed, er alt muligt
FN Rally, med Frank Nielsen, Odder, i førersædet, og Per Brodersen, Lem ved Ringkøbing, i co-driversædet, var på startlisten ved Sydjysk Rally, der lørdag den 8. oktober blev kørt i området omkring Give. Sydjysk Rally var 6. afdeling og finalen i DASU-mesterskabet i Mini Rally, samt 5. afdeling og finalen i den populære internationale turnering Mini Rally Syd. DASU-mesterskabet er det uofficielle danske mesterskab (DM) i mini rally. Dansk Idræts Forbund udskriver ikke officielle mesterskaber i mini rally.
 

Sydjysk Rally var et fantastisk rally
Organisationen bag Sydjysk Rally havde fået et rigtigt godt rally skruet sammen – faktisk det bedste vi har kørt i 2016. FN Rally vil gerne rose løbsledelsen for at have fundet nogle af Danmarks bedste grusveje at køre rally på. Selv den indlagte jordvej, som kostede mange punkteringer blandt deltagerne, var en perfekt til at binde et rigtigt godt grus stykke, og en udfordrende asfaltdel af prøven sammen.


Frank Nielsen og Per Brodersen havde fuld fart på ad de mange grusveje i Sydjysk Rally
(Foto: rallypics.dk)

Før løbet sagde Frank Nielsen:
”I DASU mesterskabet, ligger vi før finalen på en 4. plads i klasse 4, kun 8 point fra 1. pladsen. Alt kan ske, og det bliver dette løb der afgør hvem der skal på podiet i lørdag aften.
I Mini Rally Syd turneringen er stillingen i toppen af klasse 4 ligeså tæt. Her kan vores aktuelle 3. plads veksles til alt fra toppen af podiet, til en placering langt nede i rækkerne.”

”Alt skete” i kampen om DASU mesterskabet
Ved målrampen, viste det sig at alle ønsker blev opfyldt. Frank Nielsen og Per Brodersen kom ind på en flot 1. plads i klasse 4, og var 6. hurtigst af alle deltagere i Sydjysk Rally. Resultatet betød at den 4. plads som de havde før løbet, blev omsat til en slutplacering på toppen af podiet, da der skulle deles mesterskabsmedaljer ud i DASU mesterskabet.
Frank Nielsen og Per Brodersen kan nu kalde sig uofficielle danske mestre i mini rally i klasse 4.

I Mini Rally Syd turneringen blev der ”vekslet”
Frank Nielsens udsagn før løbet, om at den aktuelle 3. plads kunne veksles til alt fra toppen af podiet, til en placering langt nede i rækkerne, blev bekræftet med det bedste af de to muligheder.
Slutplaceringen på toppen af podiet i klassen i Sydjysk Rally, betød også at de nok engang måtte op på det øverste trin, da årets Mini Rally Syd medaljer skulle uddeles. Frank Nielsen og Per Brodersen kan nu også kalde sig Mini Rally Syd mestre 2016, også i klasse 4.

Sammenholdet i teamet gør den store forskel
”En stor del af æren for de flotte resultater skal tillægges serviceteamet. Hver gang vi kommer ind til pause og råber og skriger om et eller andet der skal laves, står de parat med teknisk viden og ekspertise og energi til at udføre det vi skal have lavet” siger Frank Nielsen. Per Brodersen fortsætter: ”Ekspertise og energi? Selv når der skal smøres en halv med leverpostej, eller grilles en god bøf i til os, står de parat. Altid villige til at yde deres bedste, så både bil og mandskab er fit for fight”.

Alt i alt har sæsonen indtil nu kun været succes
Frank Nielsen siger: ”Vi har haft en super god sæson indtil nu, og med de to mesterskaber i hus, har vi nået vores oprindelige mål for 2016. Nu er der dog dukket endnu en mulighed op. To af Mini Rally Syd løbene har i år været tællende til det officielle Danske Mesterskab i rally (DM), udskrevet af Danmarks Idræts Forbund. Vores placeringer i disse, plus deltagelse i et af de lange DM-løb, har gjort at vi efter de første fem afdelinger ligger på en samlet 3. plads i vores klasse. Det vil vi selvfølgelig forsvare, og om muligt forbedre, så vi stiller til start i det internationale Rally Denmark, der køres omkring Ans i Midtjylland, den 21. og 22. oktober.


Sydjysk Rally var præget af mange grusveje, og Frank Nielsen og Per Brodersen udnyttede deres Citroen C2R2 Max til det yderste
(Foto: Beyer Rallyphoto)

Rally Denmark bliver med en ny co-driver
Per Brodersen har for tiden meget travlt jobmæssigt. Han har for en periode valgt at stoppe som co-driver. Sydjysk Rally var hans sidste rally i år, så der er ny co-driver i højre sædet til Rally Denmark. FN Rally takker Per for en langt, godt og succesrigt samarbejde, som har givet mange flotte placeringer igennem tiden. Senest sætter vi stor pris de to nye mesterskaber i 2016. I 2013 blev vi danske mestre i klasse 4. Mange andre topplaceringer kan nævnes både nationalt og internationalt i rundt i Europa. Vi håber at se Per igen, når tiden tillader det.

/FN Rally

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  •  
     

    Mini Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: